субота, 28 серпня 2021 22:50

Вакцина Moderna доступна громадянам для другої дози

Вакцина Moderna доступна громадянам для другої дози
Зараз в Україні різних вакцин більше 11 млн доз. Фото: Reuters

Вакцина проти коронавірусу компанії Moderna доступна громадянам для другої дози. Препарат розвозять по регіонах. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в суботу, 28 серпня.

"Вакцини Moderna було завезено 2,2 млн, і чітко було розподілено її використання. Зараз розвозимо по регіонах для другої дози. Вакцина Moderna поки доступна українцям для другої дози... Для першої дози Moderna зараз недоступна", - сказав глава МОЗ.

Він додав, що поставки в країну Moderna для першої дози мають початися після використання вже завезеної кількості цієї вакцини.

Щодо однодозної вакцини Janssen компанії Johnson & Johnson, яка вже пройшла реєстрацію в Україні, Ляшко відзначив, що на сьогодні поставок цієї вакцини немає, але не виключив, що партію препарату буде завезено.

"Зараз в Україні різних вакцин більше 11 млн доз, поставки збільшуються. Завозити ще один вакцинний продукт уже, напевно, буде недоречно. Хоча ми працюємо над цим і, можливо, завеземо", - відзначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою Covid-вакциною щепили найбільше українців

У МОЗ повідомляли, що у серпні-вересні Україна отримає 6,5 млн доз вакцин проти коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина Moderna доступна громадянам для другої дози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі