середа, 13 січня 2016 10:14

У найближчі роки почастішають випадки захворюваності на рак, - вчені

Автор: poradumo.pp.ua
 

Учені з Британії вважають, що найближчими роками відбудеться різкий стрибок захворюваності на рак. Варто очікувати зростання захворюваності майже в півтора рази.

Захворюваність на рак знаходиться в прямій залежності від віку, приблизно подвоюється кожні п'ять років. Тобто, у 60 років ризик захворіти на рак більш ніж у 10 разів вищий, ніж у 40 років і більш ніж у 50 разів вищий, ніж у 20 років. Рак пов'язаний з природнім зносом і поломками організму на клітинному рівні. Із збільшенням кількості людей літнього віку, зниженням смертності від інших захворювань, неминуче буде рости захворюваність раком і смертність від нього.

Із збільшенням кількості людей старечого віку, зниженням смертності від інших захворювань, неминуче буде зростати захворюваність на рак і смертність від нього. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) захворюваність і смертність від онкологічних захворювань в усьому світі зросте в 2 рази за період з 1999 року по 2020 рік: з 10 до 20 млн. нових випадків і з 6 до 12 млн. реєстрованих смертей.

Заходами первинної профілактики, в основі яких лежить здоровий спосіб життя, можна уникнути передчасного старіння і тільки віддалити ризик виникнення онкозахворювань на більш пізніший вік.

Відмова від алкоголю, куріння і благополучне екологічне середовище знижують вірогідність онкології в кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «У найближчі роки почастішають випадки захворюваності на рак, - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі