неділя, 13 жовтня 2024 00:30

Ранковий лайфхак для тих, хто не спав усю ніч: що таке "кавовий сон" і як він працює

Ранковий лайфхак для тих, хто не спав усю ніч: що таке "кавовий сон" і як він працює
"Кавовий сон": як випити чашку кави та миттєво відновити сили після безсонної ночі Фото: pinterest

Якщо не вдалося поспати всю ніч, а попереду важливий день, то є один ефективний лайфхак, який допоможе швидко відновити сили. Йдеться про "кавовий сон".

Цей метод поєднує вживання кави та короткий відпочинок, що дозволяє відчути заряд бадьорості всього за кілька хвилин.

Розповімо, як правильно використовувати "кавовий сон", щоб отримати максимальний ефект та перемогти втому.

"Потрібно випити чашку еспресо і відразу ж прилягти хвилин на 20-30. Суть. Те, щоб заснути до того, як кава почне діяти. І тоді переваги сну та кавова бадьорість разом дадуть вам чудовий заряд енергії", - каже доктор Кейша Салліван, фахівець зі сну клініки в Меріленді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім ознак недосипання, які не варто ігнорувати

Коли ви прокинетеся, ви відчуєте себе набагато свіжішими. Кофеїн почне діяти й помітно підвищить концентрацію і когнітивні здібності.

Водночас експерти кажуть, що кавовий сон підходить не всім — для когось спрацює, а для когось ні. Але поки не спробуєте, не впізнаєте.

Недосипання може завдати великої шкоди організму, якщо воно стане регулярним. У сучасному світі зараз мало хто може похвалитись якісним сном. Через активне соціальне життя, недосип став нормою багатьох.

Через регулярне недосипання можуть формуватися схильність до діабету, онкології, гормональних збоїв та інших негативних процесів.

Зараз ви читаєте новину «Ранковий лайфхак для тих, хто не спав усю ніч: що таке "кавовий сон" і як він працює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua