неділя, 31 березня 2024 20:30

Що станеться з організмом, якщо недосипати кожної ночі

Що станеться з організмом,  якщо недосипати кожної ночі
Три причини, чому треба достатньо висипатись Фото: pinterest

Недосипання може завдати великої шкоди організму, якщо воно стане регулярним.

У сучасному світі зараз мало хто може похвалитись якісним сном. Через активне соціальне життя, недосип став нормою багатьох, пише pixelinform.

До яких наслідків може призвести недосипання

Погіршення самопочуття та шкода для здоров'я

Будь-яка людина, яка спала менше за належне, стикалася зі втомою, стомлюваністю і "розбитим" станом. Але це лише зовнішні прояви реальної шкоди для організму.

Через регулярне недосипання можуть формуватися схильність до діабету, онкології, гормональних збоїв та інших негативних процесів.

Прискорене старіння

Люди, які добре виглядають для своїх років, витрачають на сон щонайменше вісім годин. Якщо ж постійно стикатися з недосипанням, можна зіткнутися з проблемою передчасного старіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутись звички переставляти будильник на пізніше

Зовнішність теж стає відповідною - з'являються синці під очима, а шкіра виглядає втомленою.

Мозок

Цей орган не може коректно функціонувати, якщо ви на постійній основі спите менше, ніж належить. Його активність помітно знижується, як і саме якість інтелектуальної діяльності.

Страждають і інші функції - увага, здатність до концентрації, стає складно мислити.

У дослідженні, яке тривало шість років за участю більше одного мільйона добровольців, вчені прийшли до висновку, що найкраще спати сім годин добу. За словами фахівців, така кількість годин виявилася пов'язана з довголіттям і запобіганням ризику передчасної смерті.

Більш того, з'ясувалося, що сон більше семи годин був пов'язаний з меншою тривалістю життя. Також вчені встановили, що нічний відпочинок, який триває менше 5,5 годин, вкрай негативно позначається на здоров'ї.

Зараз ви читаєте новину «Що станеться з організмом, якщо недосипати кожної ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі