понеділок, 21 грудня 2020 02:50

У ВООЗ назвали ймовірну причину появи нового штаму коронавірусу

У ВООЗ назвали ймовірну причину появи нового штаму коронавірусу
Зараз ВООЗ не відзначає вплив нової мутації SARS-CoV-2 на летальність. Фото: pixabay

Всесвітня організація охорони здоров'я розкрила причину появи небезпечнішої мутації коронавірусу у Великій Британії. Організація закликає не панікувати.

Про це в ефірі BFM TV заявила директорка департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан.

За її словами, вірогідність модифікації вірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі. Крім того, оскільки коронавірус має тваринне походження, під час мутацій він поступово пристосовується до організму людини, зазначила експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу: у ще одній країні підтвердили випадок зараження

"Тому при кожних виявлених мутаціях слід визначати, яких саме нових характеристик він набуває, відбуваються великі зміни, або ж це просто звичайна еволюція", - пояснила директор департаменту ВООЗ.

Зараз ВООЗ не відзначає вплив нової мутації SARS-CoV-2 на летальність. Також в організації сумніваються, що новий штам вплине на ефективність вакцин.

Як відомо, новий штам коронавірусу виявили у Великій Британії. Прем'єр Британії Борис Джонсон сказав, що вірус може бути на 70% заразнішим.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ назвали ймовірну причину появи нового штаму коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі