неділя, 07 березня 2021 23:34

У Китаї розповіли про нову вакцину від Covid-19

У Китаї розповіли про нову вакцину від Covid-19
Нову вакцину від коронавірусу розробляють у Китаї.

Китайська біотехнологічна компанія Guangzhou RiboBio працює над виробництвом вакцини від коронавірусу, яку можна буде зберігати в звичайному холодильнику.

У процесі використовуються передові генетичні методи, повідомляє South China Morning Post.

Нову вакцину протестовано на тваринах. Вона має термін придатності близько шести місяців за умови зберігання за температури від 2 до 8 градусів за Цельсієм.

Засновник компанії Чжан Білян розповів, що у компанії є найбільший у Китаї завод із виробництва сировини для зазначеного препарату. Він зможе виробляти дози, достатні для 100 мільйонів осіб на рік.

Також, за словами Біляна, "запатентована технологія ліпідних наночастинок", розроблена його командою, дозволить зберігати препарат за більш високої температури, ніж інші вакцини проти Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільний додаток виявлятиме Covid-19 - вчені розробляють унікальну програму

У Китаї стадію клінічних випробувань проходять 17 вакцин проти коронавірусної інфекції Covid-19 – чотири препарати вже схвалено.

У Міністерстві охорони здоров'я хочуть оштрафувати фармацевтичну компанію "Лекхім", яка затримує поставки вакцини від коронавірусу до України.

Компанія-постачальник мала доставити перші 700 тис. доз вакцини в Україну до 7 березня. Зараз "Лекхім" планує поставити 1-шу партію вакцини до 15 березня.

МОЗ може оштрафувати компанію на суму в 0,1% від вартості вантажу за щоденну затримку.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розповіли про нову вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі