субота, 30 січня 2021 18:47

Мобільний додаток виявлятиме Covid-19 - вчені розробляють унікальну програму

Мобільний додаток виявлятиме Covid-19 - вчені розробляють унікальну програму
Загальна вартість компонентів для тесту становить близько $45. Фото: pixabay.com

Вчені розробляють мобільний додаток, який може виявити Covid-19 в слині приблизно за 10 хвилин.

Ця технологія оснащує телефон невеликим мікроскопом, який аналізує зразок слини на наявність вірусу, повідомляє Daily Mail.

Розробники планують об'єднати швидкість тесту на антиген з точністю ПЛР-тесту.

Процес описали в журналі Nature Protocols. Він складається з мікроскопа і покритого воском листа, який називають мікрофлюїдним папером, він направляє зразок через певні канали. Після нанесення зразка слини на папір пацієнтові вводять антитіла з флуоресцентними кульками.

Якщо в слині багато частинок коронавірусу, антитіла будуть прикріплюватися до кожної з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава - Зеленський

"Під мікроскопом частки патогена проявляються у вигляді невеликих скупчень флуоресцентних кульок, які користувач може потім підрахувати", - пояснили дослідники.

За словами дослідників, весь процес - додавання бусинок до зразка, просочування паперу в зразку, фотографування під мікроскопом і підрахунок намистин - займає від 10 до 15 хвилин.

Загальна вартість компонентів для тесту U of Arizona становить близько $45. Навіть непрофесіонал може зробити такий дослід після перегляду короткого навчального відео.

В рамках ініціативи COVAX у лютому Україна отримає 117 тис. доз вакцини "Pfizer". Першими будуть вакцинувати медиків, які контактують з хворими.

Зараз ви читаєте новину «Мобільний додаток виявлятиме Covid-19 - вчені розробляють унікальну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі