вівторок, 06 серпня 2019 13:54

Супрун розповіла, як визначити здорову вагу людини

Супрун розповіла, як визначити здорову вагу людини
Багато людей вважають, що мають надлишкову вагу. Фото: med-magazin.ua

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про здорову вагу та її співвідношення до різної статури людини.

Про хвилю схуднень до моря і після відпустки перед роботою Супрун опублікувала на сторінці в Facebook.

"Говорити про вагу важко: якщо розповісти про зайву вагу, - звинуватять в fat shaming. Якщо написати, що вага далеко не завжди залежить від сили волі та що головне бути активним і психічно здоровими, - дорікнуть, що не дбаємо про здоров'я нації", - говорить вона у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що можна їсти на ніч

В.о. міністра зазначає, що не можна ображати людей через їхню статуру й давати непрохані особисті поради. Треба піклуватися про тіло, прагнути здорових ваги та раціону.

"Щоб оцінити вагу, треба визначити індекс маси тіла і співвідношення талії до стегон. Сама по собі вага не є достатнім орієнтиром. Здоровий ІМТ — співвідношення ваги до квадрату зросту — коливається від 18,5 до 24,9. Багато людей насправді мають здорову вагу, але вважають себе "жирними" (жінки) чи "дрищами" (чоловіки) і прагнуть свою вагу змінити, хоч на те немає потреби".

Тваринний жир прийнято звинувачувати багато в чому, будь то зайва вага або проблеми зі здоров'ям. Останні 50 років вважалося, що такі жири шкодять серцю та судинам. Як виявилося, все це велика помилка.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як визначити здорову вагу людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі