середа, 08 березня 2023 20:49

США вивчають дві версії походження Covid-19

США вивчають дві версії походження Covid-19
Розвідка США вивчає дві версії походження Covid-19. Фото: depositphotos

Розвідка США вивчає дві версії походження Covid-19.

Перша – це контакт із зараженою твариною, а друга – інцидент у лабораторії. Про це йдеться в щорічному звіті розвідувального співтовариства США з оцінки загроз країні.

"Усі агентства вважають, що дві гіпотези є правдоподібним поясненням походження Covid-19: це природний контакт із інфікованою твариною та лабораторний інцидент", – ідеться у звіті, оприлюдненому в середу, 8 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ попередила населення про нову пандемію. І це не Covid-19

Водночас незалежна комісія продовжує розслідування походження вірусу SARS-CoV-2, який викликає Сovid-19, що вперше заразив людей.

Також у доповіді знову йдеться про те, що Пекін продовжує перешкоджати розслідуванню обставин виникнення вірусу, відмовляється ділитися інформацією і обвинувачує інші країни, зокрема США.

Варіант штаму коронавірусної хвороби Omicron XBB.1.5, відомий також під назвою "Кракен", підтверджено вже в шістьох областях України.

Результати останніх досліджень підтвердили захворювання у жителів Львівської та Черкаської областей. Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров'я.

Раніше новий штам коронавірусу було виявлено у Сумській, Закарпатській, Тернопільській та Одеській областях.

Зараз ви читаєте новину «США вивчають дві версії походження Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі