пʼятниця, 16 лютого 2024 17:23

Що корисніше їсти гарячим, а що - холодним: просте пояснення

Що корисніше їсти гарячим, а що - холодним: просте пояснення
Назвали страви, які корисніше їсти у гарячому вигляді або у холодному Фото: pinterest

Коли йдеться про приготування їжі, завжди виникають суперечки, в якому вигляді страви найкорисніші.

Чи стає їжа шкідливішою, після того як охолоне, і чи можна їсти холодним те, що має бути гарячим. Лікарі дали свої пояснення, пише pixelinform.

Що корисніше їсти гарячим

Деякі продукти просто потрібно вживати в гарячому вигляді.

По-перше, це їжа із високим вмістом білка (яйця, м'ясо, риба). Гаряча білкова їжа краще перетравлюється, а холодна засвоюється не до кінця і може викликати проблеми із травленням.

По-друге, це продукти харчування, приготовлені на олії. Справа в тому, що в смажених та охололих продуктах жири не розщеплюються. Знову ж таки велика ймовірність виникнення дискомфорту, а ще виникає навантаження на печінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В який час доби гречка найкорисніша: вранці, обід чи ввечері

По-третє, це червоне м'ясо, а все тому, що в холодному вигляді це важка для травлення їжа.

По-четверте, супи. У холодному вигляді вони важко засвоюються та погано перетравлюються.

Що можна їсти холодним

Але є й винятки, наприклад буженина, тушкована капуста, печінковий торт та риба, приготовлена ​​в паніровці. Все це можна їсти у холодному чи гарячому вигляді.

Сніданок важливо не тільки не пропускати, а й треба думати, що їсти на порожній шлунок. Це повинні бути продукти, що тонізують, ситні, заряджають енергією і бадьорістю.

Чудово, якщо при цьому вдається уникнути проблем із травленням.

Зараз ви читаєте новину «Що корисніше їсти гарячим, а що - холодним: просте пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі