Коли йдеться про приготування їжі, завжди виникають суперечки, в якому вигляді страви найкорисніші.
Чи стає їжа шкідливішою, після того як охолоне, і чи можна їсти холодним те, що має бути гарячим. Лікарі дали свої пояснення, пише pixelinform.
Що корисніше їсти гарячим
Деякі продукти просто потрібно вживати в гарячому вигляді.
По-перше, це їжа із високим вмістом білка (яйця, м'ясо, риба). Гаряча білкова їжа краще перетравлюється, а холодна засвоюється не до кінця і може викликати проблеми із травленням.
По-друге, це продукти харчування, приготовлені на олії. Справа в тому, що в смажених та охололих продуктах жири не розщеплюються. Знову ж таки велика ймовірність виникнення дискомфорту, а ще виникає навантаження на печінку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В який час доби гречка найкорисніша: вранці, обід чи ввечері
По-третє, це червоне м'ясо, а все тому, що в холодному вигляді це важка для травлення їжа.
По-четверте, супи. У холодному вигляді вони важко засвоюються та погано перетравлюються.
Що можна їсти холодним
Але є й винятки, наприклад буженина, тушкована капуста, печінковий торт та риба, приготовлена в паніровці. Все це можна їсти у холодному чи гарячому вигляді.
Сніданок важливо не тільки не пропускати, а й треба думати, що їсти на порожній шлунок. Це повинні бути продукти, що тонізують, ситні, заряджають енергією і бадьорістю.
Чудово, якщо при цьому вдається уникнути проблем із травленням.
Коментарі