неділя, 10 вересня 2023 20:05

Як капуста вплине на організм, якщо їсти цей овоч щодня

Як капуста вплине на організм, якщо їсти цей овоч щодня
Капусту варто додати до щоденного раціону Фото: pixabay

Білокачанну капусту вважають надзвичайно корисним овочем. Її обов'язково варто включити до свого раціону.

Капуста містить велику кількість вітамінів - С, Р, К, Е, вітаміни групи В та унікальний вітамін U. Їхній рівень майже не знижується навіть при тривалому зберіганні і заквасці. А ще цей овоч багатий на мікроелементи, такі як сірка, магній, кальцій, калій, фосфор, йод, цинк, мідь.

Чим корисна капуста

Здатна зменшувати запалення в організмі. У цьому овочі є чимало антиоксидантів, які можуть стримувати шкідливі вільні радикали. Капуста може допомогти захиститися від раку. Має унікальний набір поживних речовин. Завдяки вмісту вітаміну С може допомогти захиститися від раку легенів та молочної залози, пише everydayhealth.

Вітамін К у капусті допомагає правильному згортанню крові та підтримує здоров'я кісток. Всього на одну порцію капусти приходиться 53 мікрограми вітаміну К.

Ця речовина є жиророзчинною. Щоб отримати користь для кісток, під час приготування капусти вам потрібно додати джерело жиру, щоб забезпечити засвоєння вітаміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла

Корисна капуста й для травлення – вона є чудовим джерелом клітковини. Може мінімізувати такі проблеми, як закрепи та діарея. Втім, у деяких людей сполуки сірки, що також є у цьому продукті, можуть викликати здуття живота та газоутворення.

Якщо маєте проблеми зі здоров'ям серця, вам також потрібно їсти більше капусти. Вона багата на антиоксиданти та позитивно впливає на серцево-судинну систему.

На початку вересня можна ще висіяти грядки. Тим більш, що частина городу вже пустує після зібраного врожаю. Щокрема, можна встигнути поласувати китайською капустою.

Вона зовсім не схожа на пекінську, тому що не утворює качана. Зате формує гарну розетку зеленого листя. Ця культура полюбляє прохолодний клімат, тому буде чудово рости у вересні. Через 40-60 днів після висівання її вже можна збирати і вживати в їжу.

Зараз ви читаєте новину «Як капуста вплине на організм, якщо їсти цей овоч щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі