Гречана каша давно славиться своїми корисними властивостями. Ця крупа є чудовим джерелом харчових волокон, марганцю, магнію, фосфору, вітамінів групи В, а також цинку із залізом та антиоксидантів.
Якщо ви хочете, щоб всі ці елементи не пройшли транзитом через ваш організм, а пішли йому на користь, при вживанні гречки варто дотримуватися певних правил, пише pixelinform.
Перший нюанс: ви, хоч і можете їсти гречану кашу щодня, але не повинні їсти тільки цю страву і нічого більше. По-друге, готуйте гречку в певний час доби.
В який час доби краще вживати гречку
Найкращий час для гречки – ранок.
Насправді гарнір з гречаної крупи можна вживати як на сніданок, так і на обід і вечерю – визначитися з часом допоможе мета, яку переслідує людина.
Через досить високий вміст калорій намагайтеся не вживати гречку ввечері перед сном. Ця рекомендація стосується тих, хто хоче знизити вагу або націлений на її підтримку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетно і просто: гречка з копченою грудинкою вразить всю сім'ю
А от якщо ви будете їсти гречану кашу на сніданок, то ви отримаєте чудове джерело енергії. З цієї ж причини рекомендується включати гречану крупу до свого раціону перед тренуванням.
Чи можна вживати гречку разом із молоком
Безперечно. Виключити подібне поєднання варто лише тим, хто страждає на непереносимість лактози або має алергію на коров'ячий білок.
Крім цього, гречка добре поєднується з овочами, грибами, м'ясом птиці та тварин, сиром.
Деякі крупи є неймовірно багатими на корисні властивості і тому їх просто необхідно ввести до свого раціону
Гречка - найкорисніша каша для людини. Вона є лідером за вмістом антиоксидантів серед круп. Гречка не містить глютену, який є сильним алергеном. У ній багато клітковини, складних вуглеводів і вітамінів. Фолієва і пантотенова кислота в складі крупи корисні для профілактики серцевих захворювань.
Коментарі