четвер, 25 серпня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки вже відновили зруйнованих окупантами медзакладів

Скільки вже відновили зруйнованих окупантами медзакладів
За пів року російської агресії окупанти пошкодили або зруйнували в Україні 927 закладів охорони здоров'я. Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

За пів року російської агресії окупанти пошкодили або зруйнували в Україні 927 закладів охорони здоров'я.

Уже повністю відновили 52 заклади. Ще 200 – відновлені частково, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський в ефірі національного телемарафону 25 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ пояснило, де можуть щепитися ВПО в Україні

"Частково це означає, що медустанови вже працюють, оскільки в них відновлені всі життєво необхідні функції", – підкреслив він.

Також додав, що в результаті російського вторгнення повністю зруйновані 127 медичних установ. Медична інфраструктура найбільше постраждала в п'яти областях: Київській, Чернігівській, Донецькій, Миколаївській та Харківській.

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні від рук окупантів загинули щонайменше 18 цивільних медичних працівників.

Сюди не враховують тих, кого мобілізували до Збройних сил України і хто працює або в медичних силах ЗСУ, або як військовослужбовець із автоматом у руках, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Водночас 59 цивільних медиків зараз мають складні поранення та проходять лікування.

Зараз ви читаєте новину «Скільки вже відновили зруйнованих окупантами медзакладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі