понеділок, 23 вересня 2024 10:13

Як зробити каву смачнішою та кориснішою: сім цікавих добавок до напою

Як зробити каву смачнішою та кориснішою: сім цікавих добавок до напою
Секрет приготування кави: що додати до напою, щоб був ароматним та насиченішим Фото: pinterest

Зробити каву смачнішою та ароматнішою можна завдяки кільком інгредієнтам.

Спробуйте експериментувати і смак напою вас здивує.

Перше правило: заварювати каву потрібно за температури 94 градуси. Саме за такої температури виділяються всі ароматичні речовини.

Багато хто додає до кави трохи какао, що робить смак кави більш насиченим і трохи шоколадним.

Якщо додати до кави дрібку солі - її гіркота трохи зменшиться, а притаманний цьому виду кави його власний смак посилиться.

Гіркий темний шоколад, натертий на тертці, здатний покращити смак будь-якої кави, роблячи її неймовірно запашною.

Щоб зробити каву не лише смачнішою, але й ціннішою, додаємо до кави такі корисні добавки.

Кориця. Це чудова пряність не лише для гарного настрою. Вона містить багато сполук з захисними властивостями та має одну з найвищих антиоксидантних характеристик серед спецій. Вживання кориці здатне зменшити ризик розвитку ракових захворювань, а також зміцнити імунну систему. Кориця - одна з найкорисніших спецій для здоров'я серця.

Куркума. Дрібка куркуми до кави не лише надасть особливого пікантного смаку, а і збагатить її такою цінною сполукою, як куркумін, що володіє потужними антиоксидантними та протизапальними властивостями. Цей антиоксидант підтримує детоксикацію печінки і покращує травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміцнює імунітет та поліпшує настрій: яку спецію варто додавати до кави

Імбир. Посипати імбирним порошком каву - це допомогти організмові боротися з багатьма недугами. Імбир допомагає зменшити шкідливий холестерин, покращує травлення, посилює імунітет, полегшує біль у горлі та багато іншого.

Грибний порошок. Порошкоподібні гриби мають низку переваг для нашого здоров'я: вони мають противірусні, протизапальні та імуностимулювальні властивості, забезпечують нас вкрай необхідними антиоксидантами.

Грибний порошок можна придбати в магазинах органічних продуктів і продуктів здорового харчування.

Серед "бонусів" такої кави - менший вміст кофеїну та корисні властивості грибів, що дозволяють знизити стрес і покращити імунітет. Якщо ви думаєте, що смак цього напою - це грибний відвар з кавовим запахом або кава, до якої кинули ложку смажених печериць, це не так. На смак ви п'єте звичайну каву, яка не віддає грибами, має більш "гладкий" смак і ледь відчутний горіховий присмак.

Китайці протягом тисячоліть використовують кавово-грибний порошок як стимулятор пам'яті та енергії, який здатний ще й боротися зі стресом, а також зі старінням.

Приготувати вдома смачну розчинну каву, яку подають у кав'ярні, доволі просто. Треба знати всього кілька правил.

Є кілька простих рецептів напоїв, які можете спробувати з вашими новими навичками приготування розчинної кави. Обидва рецепти не потребують дорогого обладнання з кав'ярні - лише блендер, деякі спеції і ваше улюблене горнятко.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити каву смачнішою та кориснішою: сім цікавих добавок до напою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі