понеділок, 11 грудня 2023 16:48

Скільки вівсянки в день треба з'їсти, щоб отримати максимум користі

Скільки вівсянки в день треба з'їсти, щоб отримати максимум користі
1,5 склянки вареного вівса максимально корисна для здоров'я серця Фото: pinterest

Щоденне вживання порції несолодкої вівсянки - це чудовий спосіб підвищити вміст клітковини в раціоні.

Такий сніданок допоможе довше залишатися ситим, пише eatthis.

Вівсянка для здоров'я серця

Розчинна клітковина з вівсянки як частина дієти з низьким вмістом насичених жирів і холестерину може знизити ризик серцево-судинних захворювань і що для цього потрібно всього 3 гр вівсянки в день.

Отже, вам потрібно з'їсти близько 1,5 склянки вареного вівса, щоб отримати 3 гр розчинної клітковини, корисної для здоров'я серця.

Порція вівсянки містить близько 160 калорій, близько 3,5 г жиру, менше грама насичених жирів і 6 г білка. У порції також міститься близько 28 гр вуглеводів, з яких тільки 1 гр натурального цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суперфуд, який дієтологи вважають ідеальним для схуднення

Також вчені з'ясували, що вівсянка корисна для шлунково-кишкового тракту. Покращує імунітет і здоров'я кишківника, а також знижує ризик атеросклерозу.

Інші дослідження показують, що овес може допомогти зменшити запалення і ризик розвитку діабету II типу.

У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури.

Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.

Зараз ви читаєте новину «Скільки вівсянки в день треба з'їсти, щоб отримати максимум користі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі