Смажена картопля є однією з найпопулярніших страв серед українців.
Але мало, хто знає, що вона становить значне навантаження на травну систему.
Важливо знати, з чим її категорично не можна їсти.
Цю страву не варто їсти з хлібом та шматком свинини. Це може призвести до серйозного збою в роботі шлунку, пише rbc.
Шлунок не зможе ефективно перетравити їжу і почне виділяти більше шлункового соку, що може пошкодити слизову оболонку.
Споживання смаженої картоплі разом з помідорами може також викликати проблеми, оскільки помідори ускладнюють засвоєння крохмалю.
Крім того, смажену картоплю не рекомендується запивати алкоголем, оскільки це може негативно вплинути на нирки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ідеальні страви, які можуть стати основою ситного обіду
Крохмаль, який також є в картоплі, категорично забороняється поєднувати з кислими продуктами. Це дуже сильно заважає процесу засвоєння крохмалю, тому одразу відмовтесь від ідеї подавати до столу смажену картоплю разом з квашеними овочами.
Чому картоплю не можна поєднувати з м'ясом
Шлунок має переварювати одночасно білки, жири і вуглеводи, а це складне завдання.
До речі, вживання смаженої картоплі може стати проблемою для травної системи, оскільки викликає тяжкість та дискомфорт у шлунку. Сіль, яку додають у смажену картоплю, є приводом для підвищення артеріального тиску та збоїв у роботі серцевого м'яза.
Способів приготування смаженої картоплі є безліч. Але головне завдання кухаря - посмажити картоплю так, щоб вона була цілою та не перетворилася на кашу. Більшість полюбляють, коли смажена картопля виходить зі скоринкою. Головні правила її приготування зібрала Gazeta.ua.
Якість і смак готової страви напряму залежить від сорту картоплі, яку ви оберете для смаження. Найкраще, щоб у картоплі був низький або середній вміст крохмалю.
Коментарі