вівторок, 13 серпня 2024 11:10

Поліпшують пам'ять і настрій: які напої включити у раціон після 40

Поліпшують пам'ять і настрій: які напої включити у раціон після 40
Лате з куркумою варто пити після 40 років Фото: pinterest

Людям, старшим за 40 років, варто додати до раціону деякі напої.

Вони поліпшують пам'ять та покращують настрій, пише shefinds.

Дієтологи Варші Хатрі та Джефф Дробот назвали найкорисніші напої для мозку, які варто пити щоранку.

"З віком підтримання когнітивного здоров'я стає все більш важливим. Після 40 років вкрай важливо підтримувати функцію мозку і загальне психічне благополуччя за допомогою збалансованої дієти і здорового способу життя", - кажуть лікарі.

Один із простих і приємних способів поліпшити здоров'я мозку - включити у свій щоденний раціон такі напої:

Латте з куркумою. Багате на потужну протизапальну й антиоксидантну сполуку куркумін, яка пов'язана з поліпшенням настрою і пам'яті за рахунок збільшення нейротрофічного фактора головного мозку. Вживання лате з куркумою може допомогти зменшити запалення в мозку, потенційно знизити ризик зниження когнітивних функцій і поліпшити загальну функцію мозку.

Чорничний смузі. Чорниця відома своїм високим вмістом антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які, як відомо, покращують когнітивні функції. Чорничний смузі не тільки покращує роботу мозку, але також пропонує освіжаючий і смачний спосіб включити у свій раціон необхідні поживні речовини.

Буряковий сік. Чудовий вибір для поліпшення когнітивних функцій через високий рівень нітратів. Ці нітрати перетворюються в організмі на оксид азоту, який допомагає розширити кровоносні судини і поліпшити кровотік і доставку кисню в мозок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали шість найкорисніших продуктів, які мають бути в раціоні. Перелік здивує

Зелений чай. Потужний союзник для здоров'я мозку завдяки багатому вмісту антиоксидантів, особливо катехінів. Помірний вміст кофеїну в зеленому чаї покращує концентрацію й уважність, не викликаючи почуття нервозності.

Матча. Це порошкоподібний зелений чай із вищою концентрацією антиоксидантів і L-теаніну. Він забезпечує більш тривале вивільнення енергії та поліпшену концентрацію. L-теанін у матчі сприяє розслабленню і може допомогти зменшити стрес. Матча також пропонує потужну дозу антиоксидантів, які захищають клітини мозку і підтримують загальне когнітивне здоров'я.

Кава. Цей класичний ранковий напій може підвищити пильність, концентрацію та когнітивні здібності.

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості". Йдеться про курячі яйця зі шпинатом.

Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці. Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією на тривалий проміжок часу.

Зараз ви читаєте новину «Поліпшують пам'ять і настрій: які напої включити у раціон після 40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі