вівторок, 17 вересня 2024 17:52

Як їсти мед, щоб отримати максимум користі: знають не всі

Як їсти мед, щоб отримати максимум користі: знають не всі
Більшість помиляються: як правильно їсти мед Фото: pinterest

Мед вважається одним із найкорисніших природних продуктів. Але більшість людей навіть не здогадуються, що вживають його неправильно.

Від того, як саме ви їсте мед, залежить не лише його користь, а й те, як добре він засвоюється вашим організмом.

Як правильно вживати мед

Враховуйте калорійність. Мед є висококалорійним продуктом, тому його варто споживати в помірних кількостях, особливо тим, хто стежить за калорійністю свого раціону.

Обмеження для діабетиків. Людям із некомпенсованим цукровим діабетом слід уникати меду або вживати його з великою обережністю, оскільки він швидко підвищує рівень цукру в крові.

Аллергія та непереносимість. Якщо у вас є індивідуальна непереносимість або алергічна реакція на мед, його необхідно повністю виключити з раціону.

Чайна ложка меду вранці. При відсутності протипоказань корисно вживати одну чайну ложку меду вранці на порожній шлунок. Це допоможе підвищити імунітет і зарядитися енергією на весь день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розтопити мед, щоб зберегти його користь. Чотири способи

Мед у стравах. Мед можна додавати до заправок для салатів, йогурту, сиру, морозива або коктейлів. Це надає стравам приємний смак і користь.

Догляд за зубами. Після вживання меду рекомендується почистити зуби або хоча б прополоскати ротову порожнину. Мед, як і інші солодощі, може негативно впливати на зубну емаль та сприяти розвитку карієсу.

Справжній зрілий мед не псується. Зверніть увагу на консистенцію продукту.

Якщо мед кристалізу­ється, то це свідчить про його натуральність - він мутніє, світлішає і стає густим. Відбувається це в різні терміни, все залежить від сорту меду і умов зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Як їсти мед, щоб отримати максимум користі: знають не всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі