пʼятниця, 05 квітня 2024 13:44

Справжній еліксир молодості: яким має бути сніданок у жінок 40+

Справжній еліксир молодості: яким має бути сніданок у жінок 40+
лікарі називають найкорисніший сніданок для жінок, яким за сорок Фото: pinterest

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості".

Йдеться про курячі яйця зі шпинатом. Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці. Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією на тривалий проміжок часу, пише tsn.

Яка користь шпинату для здоров'я

Шпинат містить безліч корисних речовин, це насамперед вітаміни С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К. Також продукт має у своєму складі антиоксиданти, які запобігають запальним процесам в організмі, захищаючи його від онкології.

За рахунок вмісту мінералів - заліза, цинку, магнію, калію та кальцію, шпинат виводить з організму всі токсичні сполуки, знижує холестерин, запобігає хворобам серця та мозку. Завдяки вмісту йоду продукт налагоджує правильну роботу щитовидної залози.

Кому не можна їсти шпинат

Шпинат не можна вживати людям, які мають проблеми з сечовивідною системою, бо він містить щавлеву кислоту. Також протипоказаний тим, хто страждає на подагру та має порушення обміну солей в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бутерброд довголіття: як приготувати корисну закуску

Яка користь яєць для здоров'я

Яйця містять лецитин, який активує роботу головного мозку, запобігаючи старечим хворобам - Альцгеймера, деменції та склерозу. Також це цінне джерело білку, який є будівельним матеріалом для наших м'язів.

Курячі яйця сприяють міцності кісток, зубів, нігтів та волосся. Якщо регулярно їсти яйця, то волосся ростиме значно швидше, а шкіра стане більш еластичною та пружною.

Кому не можна їсти яйця

Не слід вживати яйця тим, хто має підвищений холестерин.

Також продукт містить сильний алерген, який може спричинити ускладнення у вигляді висипу на обличчі чи нудоти.

Оселедець є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1.5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2.4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі. Як раз вони важливі для здоров'я. У цій рибі присутньо все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири. Особливо це стосується жінок.

Люди, які регулярно вживають омега - 3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.⁣⁣ Покращують стан нашої шкіри, підтримують її м'якою, вологою і еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.⁣⁣⠀⁣⁣⠀⁣⁣

Зараз ви читаєте новину «Справжній еліксир молодості: яким має бути сніданок у жінок 40+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі