четвер, 04 квітня 2024 12:18

Бутерброд довголіття: як приготувати корисну закуску

Бутерброд довголіття: як приготувати корисну закуску
Назвали найкращі інгредієнти для корисного бутерброду Фото: pinterest

Бутерброди давно стали звичною закускою на сніданок, обід чи навіть вечерю. При цьому багато хто вважає його не корисним через велику кліькість вуглеводів.

Але якщо приготувати накладанець правильно, він може стати справжнім ключем до довголіття, пише medicalanswers.

М'ясо

Найпоширеніша начинка для бутерброда - це м'ясо. Фахівці рекомендують віддавати перевагу індичці, курці, шинці. Такі м'ясні делікатеси, як правило, відрізняються високим вмістом білка і низьким вмістом жиру. Білок необхідний для багатьох функцій організму, включаючи баланс рідини, виробництво гормонів і ферментів, а також підтримку і відновлення тканин, таких як скелетні м'язи.

Сир

Популярні інгредієнти для бутербродів, включаючи делікатесне м'ясо і сир, містять велику кількість натрію, що може привести до затримки води і невеликого набряку пальців рук і ніг. Однак є кілька способів знизити вміст натрію в бутерброді. Наприклад, експерти рекомендують вибирати для ранкового сендвіча моцарелу, а не класичний плавлений сирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять поживних страв, які легко приготувати в період блекауту

Хліб

Кількість клітковини в бутерброді буде варіюватися в залежності від типу хліба і кількості овочів, які використовується під час його приготування. Клітковина - це цінна поживна речовина, яка позитивно впливає на багато важливих функцій в організмі. Наприклад, за словами фахівців, клітковина допомагає знизити рівень "поганого" - ЛПНЩ - холестерину в крові і підтримувати регулярність травлення. Однак для цього слід віддавати перевагу цілозерновим продуктам.

Овочі та фрукти

Антиоксиданти - це речовини, які допомагають зберегти клітини організму здоровими. Деякі вітаміни вважаються антиоксидантами, наприклад вітаміни С і Е. Їх же можна знайти в окремих овочах, фруктах і рослинах. Серед них - шпинат, фіолетова капуста, буряк, морква, помідор, болгарський перець, яблука і груші. Їх також можна додати в бутерброд.

Крім того, фахівці рекомендують включити до складу сендвіча продукти з ненасиченими жирами. Наприклад, авокадо і гуакамоле, песто, хумус, оливкова олія і оливки. Відзначається, що такі жири можуть зменшити запалення в організмі і допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, що позитивно позначається на здоров'ї серця.

Сніданок є надзвичайно важливим і має бути здоровим, щоб рівень енергії не спадав протягом дня. Це перший прийом їжі зранку після 10-12 годин голодування
Бутерброди з нездоровою начинкою варто уникати. Такі бутерброди сприяють надлишку насичених жирів і порожніх калорій. Вам краще вибрати цілозерновий хліб і нежирні білки, такі як яєчні білки, і додати овочі для поживного та ситного бутерброда на сніданок.

Зараз ви читаєте новину «Бутерброд довголіття: як приготувати корисну закуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі