пʼятниця, 19 січня 2024 18:03

Омолоджує та зміцнює імунітет: назвали головні властивості пекінської капусти

Омолоджує та зміцнює імунітет: назвали головні властивості пекінської капусти
Дієтолог сказала, чим корисна пекінська капуста Фото: pinterest

Пекінська капуста дуже корисна, особливо в період авітамінозу та частих застуд. У ній вітаміну С вдвічі більше, ніж у білокачанній.

Дієтолог Наталія Ячмінська Zaxid.net розповідає, чим особлива пекінська капуста і чому вона має бути на столі у кожного, кому вона не протипоказана.

У 100 г цього овочу міститься 45% денної норми вітаміну С. Він покращує засвоєння заліза, підвищує імунітет, стимулює виробництво лейкоцитів в крові та сприяє мінералізації кісток.

Дієтолог радить включати пекінську капусту два-три рази на тиждень у раціон. Це допоможе стимулювати обмінні процеси, поліпшити склад крові, очистити організм від шкідливих речовин. А ще допоможе надати організму сили боротися з сезонними простудними захворюваннями та стресами.

Корисні властивості пекінської капусти

виводить токсини та отруйні речовини з організму

зміцнює імунітет, є відмінним профілактичним засобом від простуд

бореться з вільними радикалами й допомагає знизити рівень поганого холестерину

стимулює роботу шлунково-кишкового тракту

нормалізує рівень цукру в крові (при діабеті 2 типу), полегшує загальний стан

сприяє очищенню і нормалізації роботи кишківника

допомагає позбутися зайвих кілограмів (у ній багато клітковини, мало калорій і жиру, а вітаміни у її складі прискорюють метаболізм, що впливає на швидкість втрати ваги)

стабілізує обмін речовин, гормональний фон,

омолоджує, благотворно впливає на стан шкіри, нігтів і волосся

позбавляє від безсоння і синдрому хронічної втоми,

знімає наслідки стресів, депресій нормалізує підвищений тиск виводить зайву воду з організму.

Як зберігати пекінську капусту

Пекінська капуста добре зберігається протягом зими у свіжому вигляді. До весни в ній зберігаються вітаміни, що відрізняє її від багатьох овочів.

Найкраще тримати таку капусті у льоху. Але так, як він є не у всіх, можна зберігати таку капусту просто в холодильнику, у відділі для овочів. Якщо окремого місця нема, то покладіть капусту у пластиковий контейнер з кришкою.

Капуста для зберігання має бути суха, без ушкоджень чи слідів захворювання. Її варто огорнути харчовою плівкою та мити лише перед приготуванням. При дотриманні рекомендацій овоч може зберігатися в холодильнику протягом місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як капуста вплине на організм, якщо їсти цей овоч щодня

Надрізаний качан капусти може пролежати в холодильнику 5-7 днів, але перед тим потрібно добре просушити його паперовим рушником.

Готують з такої капусти не тільки салати, а й гарячі страви - голубці, тушкована та смажена капуста.

Кому пекінську капусту їсти не варто

Від такої капусти слід відмовитися людям, які страждають нирково-кам'яною хворобою, бо вона багата на пурини. Свіжу капусту не можна їсти при гастриті з підвищеною кислотністю, панкреатиті, загострені виразкової хвороби шлунку, дванадцятипалої кишки, коліті та діареї.

Приготувати ліниві голубці під силу будь-якої господині. Це швидко вдасться з пекінською капустою. Рецепт розкрила кухар Тетяна Литвинова.

Страва з м'ясного фаршу і пекінською капустою виходить поживною та апетитною.

Зараз ви читаєте новину «Омолоджує та зміцнює імунітет: назвали головні властивості пекінської капусти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі