четвер, 23 квітня 2020 12:50

Обсервація після перетину кордону: уряд визначив правила, за яких можна її оминути

Обсервація після перетину кордону: уряд визначив правила, за яких можна її оминути
Міністерству цифрової трансформації спільно з СБУ доручили забезпечити функціонування електронного сервісу "Дій удома". Фото: pixabay

Якщо людина до перетину українського кордону погодилася на самоізоляцію, використовуючи додаток "Дій удома", то вона не підлягає обсервації.

Це рішення Кабміну стосується людей, які під час карантину в'їжджають в Україну, передає пресслужба уряду.

Кабінет Міністрів постановою №291 визначив, що особи, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій удома" до перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, не підлягають обсервації (ізоляції).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зняття карантину прогнозують нову хвилю заражень Covid-19

Міністерству цифрової трансформації спільно з СБУ доручили забезпечити функціонування електронного сервісу "Дій удома". Зокрема, інформаційної системи епідеміологічного контролю за поширенням Covid-19, який є частиною сервісу.

Алгоритм контролю за самоізоляцією за допомогою електронного додатка "Дій удома" визначив Кабмін. Якщо людина авторизується в додатку, то з цього моменту вважатимуть, що вона обрала контроль за допомогою системи. За умови авторизації та внесення персональних даних встановлюють еталонну фотографію.

Зараз ви читаєте новину «Обсервація після перетину кордону: уряд визначив правила, за яких можна її оминути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі