четвер, 23 квітня 2020 12:27

Як електронно контролюватимуть карантин - пояснення уряду

Як електронно контролюватимуть карантин - пояснення уряду
Якщо людина авторизується в додатку, то з цього моменту вважатимуть, що вона обрала контроль за допомогою системи. Фото: pixabay

Алгоритм контролю за самоізоляцією за допомогою електронного додатка "Дій удома" визначив Кабмін.

Людина може обрати 2 варіанти контролю за самоізоляцією: уповноваженими органами або добровільно за допомогою системи через мобільний додаток, повідомили у відповідній постанові уряду, передає "Українська правда".

Якщо людина авторизується в додатку, то з цього моменту вважатимуть, що вона обрала контроль за допомогою системи. За умови авторизації та внесення персональних даних встановлюють еталонну фотографію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виправдав туристів, які втекли з обсервації

Після встановлення мобільного додатка у випадкові проміжки часу протягом дня особа отримує push-повідомлення. Після них людина повинна протягом 15 хвилин за допомогою мобільного додатка сфотографувати своє обличчя.

"У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв'язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передання інформації за допомогою мобільного додатка до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції", - повідомили в уряді.

Сам факт отримання правоохоронцями повідомлення про порушення умов самоізоляції не є підставою для притягнення людини до адміністративної відповідальності.

Але представники Національної поліції чи Національної гвардії повинні виїхати за місцем проживання особи та перевірити, як вона дотримується карантину.

Станом на 9:00 23 квітня, в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, із них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Зараз ви читаєте новину «Як електронно контролюватимуть карантин - пояснення уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі