понеділок, 18 грудня 2023 19:16

Ніякого алкоголю і прикрас: як не змерзнути на прогулянці

Ніякого алкоголю і прикрас: як не змерзнути на прогулянці
10 золотих порад, як не змерзнути на прогулянці взимку Фото: pixabay

Щоб захиститися від переохолодження та обмороження під час прогулянок, варто знати головні правила.

Ними поділилися полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський".

Більше активності. Рухайтеся, розминайтеся, згинайте і розгинайте руки і ноги, особливо, якщо доводиться довгий час перебувати на одному місці. Це покращить кровообіг і розігріє м'язи.

Не голодуйте. Їжте більше калорійної їжі, яка дасть енергію і підтримає метаболізм, адже у холодну погоду організм потребує багато енергії.

Зручно одягайтеся. Багато шарів одягу зігріють краще, ніж один теплий светр. Не забувайте про шапку і теплі шкарпетки. Верхній шар одягу має бути вітро і водонепроникним.

Дбайте про захист шкіри. Перед прогулянкою нанесіть на обличчя і шкіру рук захисний крем, а на губи - гігієнічну помаду.

Комфортне взуття. Обирайте взуття на розмір більше, для збереження тепла воно не повинно стискати ногу. Висока підошва і теплі вкладки захистять ноги від холоду.

Закрити доступ для повітря. Шарф, баф, капюшон і рукавички мають бути обов'язково. Вони захистять від вологи і вітру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зігрітися в холодній квартирі: 15 способів пережити зиму

Ніякого алкоголю на вулиці. Пийте теплі напої, які зможуть зігріти зсередини, але не дуже гарячі, щоб не попекти горло. Забудьте про алкоголь - він розширяє судини, даючи короткочасне тепло, але знижує температуру тіла.

Обережно з прикрасами. Не одягайте на прогулянку металеві прикраси. Вони притягують холод і можуть обморозити шкіру.

Завжди сухий. Якщо у планах сніговик чи гра у сніжки, подбайте про запасну пару рукавичок.

Термоодяг у пріоритеті. Забезпечте себе термоодягом, який добре відводить вологу. Він зручний, тонкий, не сковує рухи і чудово підходить для активного відпочинку.

Існує низка тонкощів, які допоможуть комфортно почуватися на вулиці навіть у сильний мороз. Зимове взуття треба обирати досить вільне, щоб чоботи не впливали на кровообіг у кінцівках. Устілки краще обрати термохімічні - вони зберігають тепло впродовж кількох годин.

Якщо на вулиці плануєте тривалий час стояти - наприклад, під час святкового заходу - під ноги варто підмостити картон чи туристичний килимок. Так мороз значно пізніше дістанеться ступнів.

Зараз ви читаєте новину «Ніякого алкоголю і прикрас: як не змерзнути на прогулянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі