неділя, 31 липня 2016 14:40

Неправильні способи лікування ячміню, які ведуть на операційний стіл

Неправильні способи лікування ячміню, які ведуть на операційний стіл
Фото: vona.at.ua

Ячмінь під оком часто є несподіванкою. Він з'являється в найважливіші моменти. Багато людей просто його маскують і чекають, що той сам пройде. Але не так все просто. Через неправильне або запізніле лікування ячмінь можуть вирізати в операційній.

Це гнійне запалення сальної залози повіки виникає через стафілокок. Спочатку око червоніє і трохи набрякає. Воно болить і верхівка гнійника стає жовтуватого відтінку. На 4 день гній витікає і біль стихає. Такий сценарій у зовнішнього ячменю. Але є ще й внутрішній, який називають "холодний ячмінь".

"Ячмінь виникає через високу активність сальних залоз. Тому люди з жирною шкірою хворіють частіше, — каже столичний офтальмолог Максим Іванишин. — Його викликає бактерія — золотистий стафілокок. Потрапляє на очі через брудні руки, рушник або пилюку. Також проникає через зіпсовані карієсом зуби чи гайморит. Звичайний ячмінь вивести легше. Його можна одразу побачити й починати мастити мазями. Внутрішній — складніше, бо всередині ока стафілококу легше вкорінитися".

Ячмінь лікують антибактеріальними краплями й мазями. Вони знімають запалення. Повіки мастять перед сном.

При зовнішньому ячмені можна в перші дні прикладати тричі на день вату, змочену спиртовою настоянкою календули. За чотири-п'ять днів хвороба минає.

"Гнійник не слід видушувати, як звичайний прищ. Це нічого не дасть, лише занесете інфекцію. Також заборонено припікати зеленкою чи йодом"

У народі часто роблять чайні примочки із заварки. Цим тільки шкодять оку. Шкіра розм'якає і інфекція швидше розходиться по інших залозах.

Читайте також: Основні точки на тілі людини, які позбавляють від ниючого болю

Багато хто вигріває ячмінь. Прикладають гаряче яйце або у тканинний мішечок кладуть нагріту на сковороді сіль. Теплом можна лікуватися, якщо з ячменю вже йде гній. До цього тільки збільшиться запалення.

Зараз ви читаєте новину «Неправильні способи лікування ячміню, які ведуть на операційний стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі