середа, 09 грудня 2020 14:01

Назвали пріоритетні групи на отримання вакцини від Covid-19

Назвали пріоритетні групи на отримання вакцини від Covid-19
Усього визначили 9 основних пріоритетних груп, або близько 20 млн осіб. Фото: pexels.com

Першими від Covid-19 вакцинують медиків, військовослужбовців та соцпрацівників.

Про це в ефірі "Еспресо.TV" заявив виконувач обов'язків глави Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

"Першочергово вакцинуватиметься група першого пріоритету - це медпрацівники. Після цього - військовослужбовці та соціальна сфера. Враховувалася під час відбору таких груп ризику, передусім, значущість, тобто необхідність, щоб ця сфера була підтримана у подальшому", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцини та низку ліків звільнили від мита й ПДВ

За його словами, групи, які підлягають вакцинації, насамперед визначаються експертами з питань імунології. Це незалежна технічна група, яка використовує спеціальну методологію ВООЗ.

Усього визначили 9 основних пріоритетних груп, або близько 20 млн осіб. Групи відбирали "за значущістю".

"Але, тим не менш, є ще певна можливість закупівлі вакцини, яка відбувається за рахунок держбюджету. Уже виділено 2,6 мільярда гривень на вакцину для покриття наступних груп ризику. А саме: в установах догляду, для людей похилого віку, працівників освіти, працівників з питань держбезпеки, пенітенціарного сектору або хронічних хворих", - додав Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять мобільні бригади для вакцинації від Covid-19

55% українців готові зробити щеплення від Covid-19, але якщо вакцина буде безкоштовною. 40% респондентів - не хочуть. Якщо вакцина буде платна, охочих зробити щеплення ще менше - 35%. 57% опитаних не вакцинуватимуться за гроші.

Зараз ви читаєте новину «Назвали пріоритетні групи на отримання вакцини від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі