четвер, 19 травня 2016 14:49

Знайдено спосіб побороти схильність до насилля

Знайдено спосіб побороти схильність до насилля
Фото: zhzh.info

Вбивцями і ґвалтівниками стають не тільки через складнощі суспільного устрою або важке дитинство. Цьому сприяє і біологічна природа людини.

Нідерландські вчені стверджують, що схильність до насильства залежить від ​​набору генів людини. Знижена активність гена MAOA може передаватися у спадок.

Про це свідчать результати дослідження. В ньому взяли участь сім'ї, в яких з покоління в покоління чоловіки мали підвищену схильність до насильства.

Більшість насильницьких злочинів скоюється під впливом алкоголю або наркотиків, що підвищують рівень дофаміну. Низька активність цього гена змінює метаболізм серотоніну, що призводить до неконтрольованої імпульсивної поведінки, повідомляють вчені.

Читайте також: Ознаки, які допоможуть розгледіти в людини психічні відхилення

Результати дослідження також свідчать, що жінки менш схильні до насильства, оскільки комбінація таких генів у них зустрічається рідко.

Якщо дитина росте у благополучній родині, то варіація генів, що сприяє розвитку насильства, не позначається на поведінці.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено спосіб побороти схильність до насилля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі