понеділок, 04 червня 2018 18:15

Надмір води може привести до отруєння

Надмір води може привести до отруєння
Людина не може жити без води, але й живильна волога може перетворитися на отруту. ФОТО: https://otravleniya.com

Результати останніх досліджень зайвий раз підтвердили, що всього повинно бути в міру. Цього разу мова йде про воду. Вчені провели експеримент і виявили, що вживання великої кількості води загрожує організму водним отруєнням. Наслідки перебування людини в такому стані не менш небезпечні, ніж ті, до яких призводить зневоднення: спершу знижується рівень натрію в крові, а потім розвивається набряк мозку, що загрожує не лише здоров'ю, а й життю хворого. Пише про це Hindustantime

"Наше дослідження показує, що окремі нервові клітини уловлюють "сигнал" про наявність в організмі надлишку рідини й запускають механізм вимкнення електричної активності нейронів мозку", — розповідає канадський вчений Чарльз Бурк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили єдиний відкритий реєстр якості води

Як пояснюють дослідники, нейрони, які реагують на зниження вмісту води, не здатні розпізнавати його підвищення. Саме тому організм не встигає зрозуміти, що рідини в ньому забагато й потрібно бити тривогу. Під час водного отруєння події розвиваються не за таким сценарієм, як за зневоднення, коли організм одразу відчуває, що йому не вистачає води, і наполегливо починає вимагати відновити баланс. З надлишком рідини все складніше: доки рівень натрію не знизиться до критичної точки, жодних симптомів може й не з'явитися.

Раніше Уляна Супрун порадила, як правильно пити каву. Також в.о. міністра охорони здоров'я України дала рекомендації щодо того, як правильно збадьоритися за допомогою цього напою тим, кому випало всю ніч працьовати.

Зараз ви читаєте новину «Надмір води може привести до отруєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі