четвер, 06 жовтня 2016 17:04

Людей з хронічними недугами можна впізнати за поведінкою - лікар

Людей з хронічними недугами можна впізнати за поведінкою - лікар
Фото: wedoncanvas.com

Якби в одній кімнаті посадили людей з різними діагнозами, лікареві з досвідом було б легко здогадатися на око, яку хронічну недугу має кожен із них. Наприклад, люди з туберкульозом мають понуре обличчя, а з пацієнти такою інтимною проблемою, як сифіліс - зазвичай веселі та широко усміхаються, хворі на гіпертонію часто так само "гіпер-", але активні. Про психологічні особливості недуг розповіла Gazeta.ua спеціаліст з питань гігієни праці, лікар Світлана Колодійчук.

"Люди, які постійно справляються з тією чи іншою недугою, звикають поводитись так, як поводиться симптоматика хвороб. Наприклад, хворі на туберкульоз часто спльовують гіркотиння від кашлю, ніби хочуть позбутися хвороби, так само у щоденному житті починають відсторонюватись від оточення, та стають понурими. А люди з сифілісом, почувають збудження через процеси, які відбуваються в їхньому організмі, та відображають це почуття у поведінці. А люди з високим тиском крові відчувають активні процеси, що відбувається у судинах, та ніби наздоганяють їх своєю гіперактивністю у щоденному житті", - розповідає Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожирання хот-догів може призвести до смерті відомого актора

Розуміння залежності стану здоров'я та поведінки людини може послужити тим людям, які бажають збалансувати своє щоденне життя та зробити життя з хронічною хворобою більш усвідомленим та плідним. Адже через слабкі сторони характеру розкриваються унікальні особливості людини.

"Згадайте лишень людей, які мають вади мовлення та слуху, та не можуть розказати про свої почуття - адже дуже часто ці люди виготовляють унікальні вироби власноруч, малюють прекрасні картини, або є приклади сліпих, які пишуть геніальну музику. Це ті випадки, коли через хворобу люди стали оригінальними, і не такими, як усі. В позитивному розумінні", - підсумовує лікар.

Зараз ви читаєте новину «Людей з хронічними недугами можна впізнати за поведінкою - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі