середа, 11 січня 2023 11:45

Кінець пандемії: ВООЗ збереться на засідання щодо Covid-19

Кінець пандемії: ВООЗ збереться на засідання щодо Covid-19
ВООЗ може оголосити кінець пандемії. Фото: unsplash.com

Комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я на зборах 27 січня вирішуватиме, чи є Covid-19 все ще глобальною надзвичайною ситуацією після трьох років пандемії.

Остаточне рішення щодо цього прийме генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, повідомила речниця організації Карла Драйсдейл на брифінгу в Женеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світом шириться новий небезпечний Covid-штам: чи є він в Україні

Деякі провідні вчені та радники ВООЗ кажуть, що, можливо, ще занадто рано оголошувати про завершення надзвичайної фази пандемії Covid-19 через високий рівень інфікування в Китаї. Минулого місяця там скасували політику нульового рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Зафіксували ще один штам коронавірусу Omicron XBB.1.5. Може призвести до нової хвилі захворюваності. Його виявили вже у 29 країнах на кількох континентах. Чиновники ВООЗ не впевнені, чи означає це, що більше людей потрапить до лікарні чи помре на тлі імунітету, який вони мають. Також у ВООЗ поки не знають, чи є Omicron XBB.1.5 важчим, ніж інші циркулюючі підваріанти.

Зараз ви читаєте новину «Кінець пандемії: ВООЗ збереться на засідання щодо Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі