понеділок, 08 липня 2024 00:30

Який популярний напій має стати обов'язковим для кожного зранку

Який популярний напій має стати обов'язковим для кожного зранку
Назвали напій, який корисно пити зранку усім Фото: pinterest

Є один простий напій, які має численні переваги для здоров'я, тому варто включити його у свій ранковий ритуал.

Цей напій має корисні властивості, але багато хто не знає про його вплив на організм, пише Express.

"Є одна річ, яку має робити абсолютно кожен, щойно прокинеться вранці, - це пити воду, вона зволожує організм і знижує кров'яний тиск", - сказала дієтологиня Айслінн Кембридж.

Якщо ви хочете зарядитися енергією і почуватися добре, випийте чашку теплої води з вичавленою в неї половинкою лимона. Це просто диво, наголосила вона.

Користь лимонної води виходить за рамки простого зволоження. Кембридж також підкреслює важливість правильних звичок на ніч для більш бадьорого ранку.

"Якщо ви їсте і намагаєтеся заснути годиною або двома пізніше, це призведе до хаосу, тому що ваш організм не зможе ні перетравити їжу, ні відпочити і відновитися - ці два чинники скасовують один одного. Сон і травлення будуть порушені, а в сукупності це сильно вплине на ваш настрій. Я рекомендую залишити принаймні три-чотири години після рясного прийому їжі", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві причини, чому перед сном треба випивати склянку теплої води

Крім того, Кембридж застерегла від використання штучних підсолоджувачів для заміни цукру, особливо коли ви намагаєтеся харчуватися здоровою їжею. Вона зазначила, що ці підсолоджувачі можуть бути більш шкідливими, ніж натуральний цукор.

Так звані "дієтичні" напої містять інгредієнт під назвою аспартам, який наш організм не вміє переробляти, і він чинить негативний вплив на кишківник і є набагато шкідливішим, ніж справжній цукор".

Щоранку бажано взяти собі за звичку випивати склянку теплої води. Особливо добре така вода впливає на шлунково-кишковий тракт. Її температура має бути від 40 до 50 градусів. Якщо звикнете, то травлення, робота підшлункової, кишечника і всього ШКТ значно покращиться.

Така температура необхідна, що організм не витрачав енергію на зігрівання води до температури тіла. Якщо ви зранку п'єте холодну воду або воду кімнатної температури, ваш шлунок, ще не прокинувшись і не почавши повноцінно працювати, змушений витрачати сили на підігрів води.

Зараз ви читаєте новину «Який популярний напій має стати обов'язковим для кожного зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі