пʼятниця, 04 жовтня 2024 20:11

Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей

Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей
Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей. Фото: aboutswiss.ch

У соцмережах набирає популярності новий смертельний тренд.

Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що є дуже небезпечним для їх здоров'я та може загрожувати життю, повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все більше дітей середнього та старшого шкільного віку виявляють симптоми інтернет-залежності: дослідження ВООЗ

Він звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на ситуацію та вжити відповідних заходів, щоб запобігти поширенню смертельного флешмобу.

"Водночас закликаю батьків бути пильними до небезпек, що чатують на дітей в інтернет-мережі, і свідомо ставитися до кіберзагроз. Адже чим більше діти знають про можливі ризики, тим більш захищеними вони будуть, зокрема від маніпуляцій, кібербулінгу та небезпечних онлайн-трендів", - наголосив Лубінець.

Субкультура квадроберів, коли діти переодягаються у тварин та імітують їхню поведінку, є можливістю для дітей зняти стрес і перезавантажитись. Отже, не є небезпечною.

Батькам варто підтримувати підлітків у тому, що вони обирають, написала радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Зараз ви читаєте новину «Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі