Від того, яким буде сніданок залежить увесь наступний день. Щоб не зіпсувати собі планів до його вибору треба ставитись пильно і не пропускати прийому їжі. Водночас, не варто "набивати" шлунок їжею, щоб потім не хотілося їсти. Організм не може відразу справитися з таким навантаженням.
Ковбасні вироби з білим хлібом
Усім відомо, що до складу ковбас входять багато добавок, яку згубно діють на шлунок. Треба утриматися взагалі від вживання її, тим більше вранці.
Білий хліб - це швидкі вуглеводи, які насичують організм енергією тільки на хвилин 30, а потім знову хочеться їсти. Вони швидко перетворюються в жир і зайві сантиментри на таліїї.
Якщо хочеться швидко перекусити, варто взяти лаваш, житній або цільнозерновий хліб. Покласти зверху шматок запеченого або відвареного м'яса.
Додати трохи свіжих овочів - і готово.
Плавлений сирок
До склад сирку входить пальмова олія, підсилювачі смаку та консерванти. Особливо шкідливі вони з різними наповнювачами (з грибами, беконом, зеленню, паприкою). Такі сирки краще замінити на сир домашнього приготування.
Кава з круасаном
Надивившись на романтичні картинки французького сніданку, ми стараємось також наслідувати ці модні тенденції. Але від дріжджової випічки з'являється відчуття здуття і важкості в животі. А якщо їх ще й запити міцною кавою - біль у шлунку протягом дня забезпечена.
Мюслі та гранола
Правильна гранола виробляється з горіхів, злакових пластівців, вівсянки, меду, запечених у духовці. Проте в магазинах за яскравими упаковками, виробники пропонують смажені на олії вівсяні відходи з цукром.
Вранці корисно їсти свіжі фрукти, кисломолочні продукти, каші і яйця. Все це зарядить бадьорістю і енергією на весь день і принесе користь організму.
Коментарі