пʼятниця, 13 березня 2020 14:35

Хворі на коронавірус можуть бути заразними після зникнення симптомів

Хворі на коронавірус можуть бути заразними після зникнення симптомів
У середньому інфіковані коронавірусом помирали за 18,5 дня. Фото: ktk.kz

Пацієнти з новим коронавірусом COVID-19 можуть бути заразними до 37 днів.

В середньому ті, хто вижили, були заразними упродовж 20 днів, але у фатальних випадках вірус міг розповсюджуватися до самої смерті людини, вказують у медичному журналі Lancet.

Випадки хвороби, що закінчилися летально, тривали від 15 до 22 днів. У середньому інфіковані помирали за 18,5 дня.

Сьогодні рекомендований період ізоляції після зараження становить 14 днів. Але якщо люди залишаються заразними ще довго після зникнення симптомів, то можуть мимоволі поширювати збудника вже після карантину.

"Ці дані мають важливе значення як для ухвалення рішення про ізоляцію пацієнтів, так і для лікарів щодо тривалості антивірусного лікування", - написав Фей Чжоу з Китайської академії медичних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЄС" запропонувала план протидії епідемії коронавірусу

У дослідження включили всіх дорослих пацієнтів (старших 18 років) з лабораторно підтвердженим COVID-19 з двох уханьських лікарень, які були виписані або померли до 31 січня 2020 року.

Усього вчені проаналізували 191 пацієнта, зних 137 були виписані і 54 померли в лікарні.

У Великій Британії 10 тиc. добровольців погодилися заразитися коронавірусом, щоб прискорити розроблення вакцини. За це кожному заплатять понад $5 тис. Хворих ізолюють в індивідуальних боксах на два тижні та періодично обстежуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Хворі на коронавірус можуть бути заразними після зникнення симптомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі