понеділок, 11 грудня 2023 14:11

Фруктова дієта на три дні: чи вдасться "спалити" жир за цей час

Фруктова дієта на три дні: чи вдасться "спалити" жир за цей час
Фруктова дієта: стало відомо, що відбувається з організмом у перші дні Фото: pinterest

Коли люди хочуть позбутися зайвих кілограмів, часто застосовують детокс-дієти. При цьому навіть не замислються чи можна завдяки голодуванню на одних фруктах досягти цілі без зайвого здуття живота і втоми.

Початок 3-денної фруктової дієти, також відомої як фруктова дієта, може здатися багатообіцяючим способом наситити організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами, пише The Indian Express.

Що відбувається при детокс-дієті

Через 12 годин відчуєте покращення травлення

Ваш організм почне перетравлювати і засвоювати поживні речовини, що містяться у фруктах, харчові волокна зменшують здуття живота і полегшують болі в шлунку.

Через 24 години почнете спалювати погані жири

Ваш організм увійде в стан харчового кетозу, тобто почне використовувати накопичені жири як джерело енергії.

Доктор Панкадж Верма, старший консультант з внутрішньої медицини, каже, що споживання лише фруктів протягом 72 годин може мати як позитивний, так і негативний вплив на ваш організм.

"З позитивного боку, фрукти багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та клітковину, які можуть сприяти покращенню травлення, підвищенню рівня енергії та зміцненню імунної системи. Високий вміст води у фруктах також сприяє зволоженню організму", — говорить доктор Верма.

Однак, дуже важливо бути обережним, оскільки покладання виключно на фрукти може призвести до різних проблем зі здоров'ям, вважає Шивані Баджва, засновник YogaSutra Holistic Living.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Може призвести до блювоти й слабкості: лікар розкритикував популярну кето-дієту

У раціоні, що складається виключно з фруктів, може не вистачати основних поживних речовин, таких як білки, жири, а також певних вітамінів і мінералів. Доктор Верма пояснив, що білок має вирішальне значення для відновлення і підтримки м'язів, тоді як жири необхідні для різних функцій організму, в тому числі для вироблення гормонів. За його словами, тривала відсутність цих поживних речовин може призвести до втрати м'язової маси, втоми та потенційного дефіциту поживних речовин.

Крім того, виключно фруктова дієта може спричинити коливання рівня цукру в крові через високий вміст природного цукру у фруктах.

"Це може призвести до сплесків енергії з подальшим занепадом сил, що потенційно може спричинити дратівливість і труднощі з концентрацією уваги", — сказав доктор Верма.

Веганська, або рослинна, дієта знижує ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань та деяких видів раку. Вона включає фрукти, овочі, цільнозернові продукти і якомога менше жирної їжі.

Нема гарантії, що ставши веганом, ви доживете до ста років. У кожного з нас свій обмін речовин, спадковість, особливості нервової системи. Але те, що веганське харчування допоможе вам покращити своє здоров'я — доведено досвідом. Для переходу на веганське харчування лікарі просять консультуватися з дієтологами. Різка зміна раціону матиме негативні наслідки для здоров'я. Психологи кажуть, що організму потрібно близько 22 днів, аби призвичаїтись до нового типу харчування.

Зараз ви читаєте новину «Фруктова дієта на три дні: чи вдасться "спалити" жир за цей час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі