понеділок, 19 жовтня 2020 13:24

Дослідники заявили про новий симптом коронавірусу

Дослідники заявили про новий симптом коронавірусу
Шум у вухах може означати наявність коронавірусу. Фото: pixabay

Вчені з Великобританії закликали лікарів звернути увагу на ознаки шуму у вухах.

Згідно з заявою науковців з Університетського коледжу Лондона і Королівського Національного комітету при ЛОР-лікарні, це може бути недостатньо діагностованим симптомом коронавірусу, пише Express.

"Незважаючи на велику літературу про Covid-19 і різні симптоми, пов'язані з вірусом, обговорення взаємозв'язку між Covid-19 і слухом відсутні", - заявили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 викликає запальний синдром у дітей. Симптоми

За їхніми словами, шум у вухах, зокрема, відчуття незрозумілих звуків, включаючи дзвін, дзижчання, шипіння або пульсацію - це симптоми, які спостерігалися останнім часом у пацієнтів з Covid-19 і вірусом грипу. Деякі хворі також повідомляли про біль у горлі, головні болі і навіть гикавку, крім більш загальних ознак коронавірусу.

Втім, шум у вухах не завжди означає наявність Covid-19. Такий симптом також може проявлятися через діабет, занепокоєння або навіть прийомом деяких ліків.

Шум у вухах може свідчити про Covid-19, якщо він супроводжується одним з найбільш поширених попереджувальних ознак цієї хвороби, такими як висока температура, кашель і зміна нюху або смаку.

Вчені з Каліфорнійського університету визначили, що у пацієнтів з втратою смаку та нюху перебіг COVID-19 проходить в легкій формі. Таке відкриття дозволить визначати, кого з пацієнтів потрібно госпіталізувати, а кого можна відправити на домашнє лікування.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники заявили про новий симптом коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі