четвер, 30 квітня 2020 09:22

Назвали симптом легкого перебігу коронавірусу

Назвали симптом легкого перебігу коронавірусу
Втрата нюху є симптомом легкого перебігу коронавірусу. Фото: gazeta.ru

Вчені з Каліфорнійського університету визначили, що у пацієнтів з втратою смаку та нюху перебіг COVID-19 проходить в легкій формі. Таке відкриття дозволить визначати, кого з пацієнтів потрібно госпіталізувати, а кого можна відправити на домашнє лікування.

Про це повідомляють на сайті Wiley Online Library.

"В цілому ми оглянули 169 пацієнтів з позитивним результатом на коронавірусну інфекцію в період з 3 березня по 8 квітня. Втрата нюху і смаку була у 128 пацієнтів, тобто у 75% обстежуваних. З них тільки 26 осіб потребували госпіталізації. Причому у них були супутні захворювання: діабет, дихальна недостатність", – йдеться в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: медики назвали найбільш небезпечні супутні хвороби

У пацієнтів з втратою смаку і нюху на рентгенографії не помітили сильних відхилень в легенях.

Деякі з госпіталізованих з коронавірусною інфекцією знаходяться у важкому стані і просто не здатні розповісти про свої симптоми.

Для визначення точніших результатів, дослідники і далі продовжать свою роботу.

Лабораторії Києва не справляються з обробкою аналізів для тестування на коронавірус - потрібно відкривати нові.

Центральна лабораторія міста Києва, згідно з усіма нормами, повинна надавати результати тестів протягом 48 годин. Так от, уже не поодинокі випадки, коли результати тестів видають через 3-4 доби, тому ми наголошуємо про те, що потрібно, як і збільшити кількість самих тестів, так і відкривати ще лабораторії для визначення захворювань на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Назвали симптом легкого перебігу коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі