понеділок, 06 листопада 2023 05:10

Що покласти на тарілку, щоб корисно поїсти - інфографіка

Повноцінне харчування допоможе довше залишатися ситим і зберігати хорошу фізичну форму.

Про здорову тарілку розповів Центр громадського здоров'я.

Здорове харчування передбачає переважне споживання м'яса птиці, телятини і кролятини.

"Пам'ятайте, біле м'ясо корисніше, ніж червоне", - пишуть.

Споживання червоного м'яса підвищує ризик цукрового діабету і раку товстого кишківника.

Також споживання червоного м'ясо може підвищити ризики ішемічної хвороби серця та інсульту, повідомляє Центр.

"За можливості не смажте їжу, адже це передбачає додавання жирів, а готуйте її на парі, тушкуйте, варіть або запікайте", - радять.

Автор: phc.org.ua
  Замість вершкового масла використовуйте рослинні олії, радить Центр громадського здоров'я
Замість вершкового масла використовуйте рослинні олії, радить Центр громадського здоров'я

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна пити антибіотики при застуді - відповідь МОЗ

Пам'ятайте, що необхідно прагнути їсти п'ять порцій фруктів та овочів щодня (400-600 г), повідомляють.

Крім того, щотижня намагайтеся з'їдати дві-три порції риби, особливо жирної (сардина, оселедець, лосось), багатої на Омега-3 жирні кислоти.

"Й вживайте менше солі. Доросла людина має протягом дня з'їдати не більш як 5 г солі (одну чайну ложку без верху)", - пише Центр громадського здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я порадило батькам, як дитині уникнути ожиріння.

Напої, які містять цукор, можуть нашкодити здоров'ю. Тож найкращий напій – це чиста вода.

Для здоров'я серця потрібно мінімізувати вживання солі і цукру.

Зараз ви читаєте новину «Що покласти на тарілку, щоб корисно поїсти - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі