четвер, 26 вересня 2024 09:58

Чим замінити ходьбу та біг, щоб легко худнути

Чим замінити ходьбу та біг, щоб легко худнути
Не ходьба і не біг: як легко схуднути і мати гарну фізичну форму Фото: pinterest

Не завжди можливо схуднути за короткий час.

Але цілком реально досягти змін у здоров'ї та фігурі і взагалі покращити свою фізичну форму завдяки елементарній вправі, пише GQ.

Є традиційні два варіанти - це ходьба або біг. Звичайно, вони дуже корисні, але, на думку експертів, є набагато простіший і ефективніший метод: сходи.

Саме підйом по сходах - він ефективніший, ніж ходьба, а в деяких випадках навіть ефективніший, ніж біг. Це активність, якою може займатися будь-хто, незалежно від рівня фізичної підготовки. Це спосіб набагато швидше прийти у форму, спалити більше калорій і набрати м'язову масу.

Експерти стверджують, що сходи допомагають спалювати у 20 разів більше калорій, ніж ходьба по рівній місцевості. Адже м'язи активуються для підтримки стабільності та рівноваги.

Ми можемо робити це по-різному і в нашому власному будинку, якщо там є сходи. Можна підійматися і спускатися стільки разів, скільки ми вважаємо за потрібне або поки ми не втомимося. Зараз й у спортзалах є сходові тренажери, тобто цей тип тренувань стає дуже популярним, почасти завдяки тіктоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо без підготовки почати бігати

Ми завжди можемо додати цю активність у наше повсякденне життя, просто уникаючи ліфтів. Це ідеальна вправа, якщо ви недостатньо фізично підготовлені для бігу, а ходьба - це замало. І вона має набагато менший вплив на наші суглоби, ніж біг, тому також більше підходить для літніх. Також вона дуже добре підходить для початківців або тих, хто хоче покращити своє фізичне здоров'я, але не знає, з чого почати.

Часто люди соромляться червоного обличчя під час тренувань у спортзалі. Зіркова тренерка Аніта Луценко пояснила, що при тренуванні тіло перегрівається. Вихід тепла відбувається через шкіру. Відповідно, розширюються капіляри.

Коли обличчя червоне і в дні відпочинку від тренувань, і в стані спокою, зверніться до лікаря, це може бути ознакою збоїв у організмі.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити ходьбу та біг, щоб легко худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі