четвер, 21 грудня 2023 16:53

Червона ікра може довести до інфаркту: кому її краще не їсти і чому

Червона ікра може довести до інфаркту: кому її краще не їсти і чому
Червона ікра: лікарі сказали, кому її не можна їсти і чому Фото: pinterest

Традиційно на Новий рік люди купують червону ікру для приготування салатів чи канапок.

Але деяким краще від неї відмовитися, інакше застілля обернеться лікарняним ліжком, пише ukr.media.

Сама по собі ікра вважається дуже корисним продуктом, оскільки в ній міститься омега-3 та вітамін D. Але часто вона виявляється пересоленою, через що може нашкодити певним людям.

Ікра небезпечна для тих, хто страждає від гіпертонічної хвороби. Чим більше вміст солі, тим вищий артеріальний тиск. Тому ікра разом із жирною їжею може викликати загострення хвороби до інсульту чи інфаркту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не "посадити" шлунок під час щедрого застілля: дієтолог розкрила золоте правило здорової тарілки

Також не варто налягати на ікру людям із захворюваннями шлунка, оскільки продукт дратує слизову та знижує кислотність. При виразковій хворобі або при гастриті вживання ікри може спричинити загострення.

Незабаром наступлять різдвяно-новорічні свята. Саме зараз треба подбати про здоров'я своєї печінки і всього організму загалом, щоб він не потрапив під "удар".

У своєму харчуванні варто зробити акцент на продуктах, які корисні для печінки. Почніть пити зелений чай. Він багатий на вітамін P, який необхідний для здорового функціонування печінки та відтоку жовчі. Майже вся добова норма цього мікроелементу міститься в одній чашці гарячого напою.

Зараз ви читаєте новину «Червона ікра може довести до інфаркту: кому її краще не їсти і чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі