вівторок, 05 грудня 2023 14:25

Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню

Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню
Щоб не вмерти від їжі: ці п'ять продуктів підготують ваш організм до святкових посиденьок Фото: pinterest

Незабаром наступлять різдвяно-новорічні свята. А разом із ними — застілля з майонезними салатами та алкоголем.

Саме зараз треба подбати про здоров'я своєї печінки і всього організму загалом, щоб він не потрапив під "удар". У своєму харчуванні зробити акцент на продуктах, які корисні для печінки, пише prostoway.

Зелений чай

Зелений чай багатий на вітамін P, необхідний для здорового функціонування печінки та відтоку жовчі. Майже вся добова норма цього мікроелементу міститься в одній чашці гарячого напою!

Молоко

Молочні продукти багаті на лецитин і метіонін — важливі амінокислоти, що впливають на обмінні процеси в організмі. Завдяки цим речовинам зменшується відкладення вісцерального жиру на печінці. Саме через нього у людей часто розвиваються серйозні захворювання — на кшталт цукрового діабету та гіпертонії.

Грейпфрут

Гіркий цитрус містить ударну дозу глутатіону. Ця речовина сприяє зміцненню імунної системи – і очищенню печінки від токсинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Веганська дієта: науковці дослідили, що буде, якщо їсти лише рослинну їжу

Вівсянка

Ударна доза клітковини, вітамінів та антиоксидантів робить вівсянку ідеальним продуктом для здоров'я печінки. Також вона зменшує всмоктування шкідливих речовин. Головне — вибирати малооброблену крупу, яка потребує тривалішого варіння.

Спеції

А саме — часник та перець чилі. Часник багатий на відомий нам антиоксидант глутатіон. А ось гострий перець містить капсаїцин – активне з'єднання (яке, до речі, відповідає за його гострий смак), що захищає орган від руйнування.

Смажені у фритюрі кульки з твердого сиру стануть чудовою закускою на вашому святковому столі, а також на щодень. Для цього рецепту варто обрати сир, який добре плавиться та тягнеться — це може бути як моцарела, так і голландський або чедер.

Щоб кульки вийшли красивими, ви можете додати паприку, зелень та в'ялені помідори до тіста.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати організм до свят: п'ять продуктів, які треба включити у щоденне меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі