вівторок, 09 квітня 2024 00:30

Частіше моргайте і вмикайте нагадування: поради тим, хто багато сидить за комп'ютером

Частіше моргайте і вмикайте нагадування:  поради тим, хто багато сидить за комп'ютером
Поради, якщо довго сидите за гаджетами Фото: pinterest

Щоденна робота за комп'ютером має свої негативні наслідки для здоров'я. Все це призводить до втоми, погіршення зору, болю в шиї та спині.

Gazeta.ua розповість, що робити, якщо ви засиділися за комп'ютером до ночі.

Дуже важливо правильно організовувати робочий процес, а також дотримуватись режиму. Але не так просто легко встати і покинути незавершену працю.

Три головні поради тим, хто багато сидить за комп'ютером

Постава

Зверніть увагу на те, як ви сидите. Сидячи за столом, ваші стопи повинні знаходитись на підлозі, стегна паралельні, а гомілки перпендикулярні до підлоги. Таким чином ви правильно розмістите вагу при сидінні та уникнете сутулості за столом. Відповідно не буде боліти шия та спина.

Якщо ви частіше працюєте за ноутбуком, то бажано використовувати додатковий монітор, якщо це можливо. Причина в тому, що екран ноутбука змушує вас нахиляти голову вниз, а це збільшує навантаження на шию.

Моргання

Зазвичай, коли ми дивимося в монітор, то моргаємо менше, ніж звичайно. Але це досить шкідливо для очей. Спробуйте краще контролювати цей процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки годин сидячої роботи може призвести до ранньої смерті: дослідження

Увімкніть нагадування

Можете налаштувати собі будильник на телефоні. Навіть якщо у вас не буде можливості відлучитися за кожним його сигналом, він буде нагадувати, що ви засиділися і пора прогулятися або лягти спати.

Схуднути при сидячій роботі цілком реально. Перший крок - відкоригуйте своє харчування. Інакше можна набрати ще більшу вагу. Gazeta.ua підготувала кілька корисних порад як схуднути при сидячій роботі.

Американський дієтолог Ребекка Скрітчфілд радить щодня робити 30-хвилинну зарядку. Більше ходіть. Відмовтеся від ліфтів і транспорту. Також бажано виділити трохи часу, щоб трохи пройтися пішки до і після роботи. Намагайтеся хоча б кожну годину–дві вставати і трохи ходити. Безперервне сидіння шкодить здоров'ю. Такі прогулянки допоможуть знизити негативний вплив сидячої роботи і будуть додатково спалювати калорії.

Зараз ви читаєте новину «Частіше моргайте і вмикайте нагадування: поради тим, хто багато сидить за комп'ютером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі