субота, 01 лютого 2020 12:13

Японські вчені зробили прорив у боротьбі з коронавірусом

Японські вчені зробили прорив у боротьбі з коронавірусом
За даними японських медиків, послідовності генома ізольованого вірусу на 99,9% збігаються з тими, що оприлюднив уряд Китаю Фото: МК

31 січня Національний інститут інфекційних захворювань у Японії заявив, що йому вдалося культивувати і ізолювати смертоносний коронавірус з Китаю.

Вченим вдалося ізолювати коронавірус від жителя Японії з підтвердженим захворюванням, пише ТСН.

"У п'ятницю Національний інститут інфекційних захворювань заявив, що їм вдалося культивувати й ізолювати новий коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Використовуючи дослідження інститут почне розробку вакцини і препарату проти коронавіруса. Учені готові запропонувати ізольований вірус дослідникам і компаніям, які спробують виявити механізм зараження і дослідити токсичність коронавіруса.

За даними японських медиків, послідовності генома ізольованого вірусу на 99,9% збігаються з тими, що оприлюднив уряд Китаю.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні виявлятимуть коронавірус за власною системою - РНБО

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом: уникати контактів з тваринами; не їсти сире або погано оброблене м'ясо; уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання; регулярно та ретельно мити руки.

Станом на ранок 1 лютого коронавірус з Китаю підхопили вже 11374 людини. Недуга забрала 259 життів. У Китаї за добу від коронавірусу померли 46 осіб, загальна кількість жертв - майже 260. У США оголосили надзвичайну ситуацію через розповсюдження китайського коронавірусу. Вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. Смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

Зараз ви читаєте новину «Японські вчені зробили прорив у боротьбі з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі