середа, 11 вересня 2024 00:30

Який трюк допоможе вгамувати вир думок і швидко заснути

Який трюк допоможе вгамувати вир думок і швидко заснути
Якщо турбує безсоння, спробуйте техніку, яка допоможе заглушити думки і нарешті заснути Фото: pinterest

Третина людей вважають, що страждають безсонням. При цьому лише 10% з них використовують снодійне або алкоголь, щоб пришвидшити засинання.

На своїй сторінці хірург Karan Raj порадив ефективний спосіб, який допоможе заглушити переживання і нескінченний потік думок та нарешті швидко заснути.

Техніка "Когнітивне перетасування"

Коли ви лежите в ліжку, можна легко потрапити в циклічні та руйнівні моделі думок. Це може спровокувати стресову реакцію організму, яка не дасть вам заснути. Що довше ви не спите, то більше негативних моделей мислення у вас виникає. А це ще далі відганяє від вас бажаний сон.

Однак лікар припускає, що когнітивне перетасування може майже миттєво "перервати" цикл надмірного мислення. Все, що вам потрібно зробити, коли ви помітите, що думки затягує у нескінченний вир, - згадати випадкове слово. Наприклад, слово "сон". Для кожної літери вибраного слова вигадайте інші слова, що починаються з тієї ж літери. Наприклад "собака", "оркестр", "нічник". Продовжуйте робити це, доки не закінчаться ідеї або ви не втратите інтерес. За словами лікаря, дуже важливо не просто думати про слова, але й "візуалізувати" їх.

Цей трюк допоможе заспокоїти вир думок.

У коментарях сотні підписників почали ділитися своїм досвідом щодо використання цієї техніки. Багато хто підтвердив, що метод виявився доволі ефективним. Вам просто необхідно уявляти випадкові обʼєкти та переходити від слова до слова. В певний момент ви незчуєтеся і вже будете спати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому прокидаємось ночами в один і той же час: пояснення науковця

Однак знайшлися і ті, хто сказав, що ця гра в слова призвела до більшої тривоги чи людям просто стало нудно. Вони забули, які слова вже згадували, й мозок повернув їх до початкових тривожних думок.

Тож не можна однозначно сказати, чи спрацює техніка на вас, але варто спробувати.

Хтось може заснути раптово, а хтось страждає безсонням і мусить півночі дивитись у стелю чи гортати стрічку соцмережі.

Найгірше, коли безсоння починає впливати на життя. Експерт зі сну каже, є одна річ, якої слід уникати, якщо ви прокидаєтеся серед ночі. Це перевірка телефону.

Зараз ви читаєте новину «Який трюк допоможе вгамувати вир думок і швидко заснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі