неділя, 18 серпня 2024 11:40

Який популярний овоч збільшує тривалість життя

Який популярний овоч збільшує тривалість життя
Збільшити тривалість життя може допомогти часник Фото: pinterest

З віком фізіологічні функції організму погіршується і старість наближається скоріше.

Але її можна уповільнити, якщо попередити появу деяких захворювань, в числі яких серцево-судинні, неврологічні і рак.

Прогресуванню старіння організму сприяє в тому числі окислювальний стрес і хронічне запалення, однією з ознак якого може бути високий холестерин. Справитися з ним допоможе звичайний часник.

Дослідження за участю тварин і людей показують, що часник є ефективним засобом боротьби з підвищеним холестерином. При цьому в більшості експериментів учасникам давали приблизно 0,5-1 г часнику в день.

В одному дослідженні, вчені проаналізували дію часнику як додаткового засобу для зниження холестерину. Вони провели систематичний огляд, який включав мета-аналіз опублікованих та неопублікованих рандомізованих контрольованих досліджень. Всього було проаналізовано 16 наукових робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як колір овочів та фруктів впливає на здоров'я. Перевірте свої запаси

В результаті було виявлено, що часник здатний знижувати рівень загального холестерину на 12%.

"Падіння рівня загального холестерину спостерігалося після одного місяця терапії і зберігалося протягом як мінімум шести місяців", - відзначили вчені.

Дослідження показали, що добавки часнику значно знижують кров'яний тиск. В ході одного з них було встановлено,що вживання 600-1, 500 мг витриманого екстракту часнику було настільки ж ефективним, як і дія препарату атенолол.

Інші роботи також показали, що овоч підвищує імунітет, зменшує окислювальний стрес і запалення в організмі, збільшуючи тривалість життя.

Щоб збільшити тривалість життя, важливо раціон збагатити овочами та фруктами. Експерти радять з'їдати не менше п'яти порцій різних фруктів і овочів кожен день, а основу раціону повинні складати продукти, багаті білком і клітковиною.

Малина багата флавоноїдами-кверцетином і галовою кислотою, які відповідають за правильну роботу серця, клітин і захищають від ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Який популярний овоч збільшує тривалість життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі