неділя, 23 червня 2024 13:20

Які горіхи здатні захистити чоловіків та жінок від смертельної хвороби

Які горіхи здатні захистити чоловіків та жінок від смертельної хвороби
Назвали горіх, який може запобігти інсульту Фото: pinterest

Факторів ризику виникнення інсульту існує безліч. Але деякі можна контролювати.

Дуже важливо стежити за харчуванням: скоротити кількість солі і включити в раціон корисні продукти. Завдяки вмісту вітаміну Е один горіх перешкоджає утворенню бляшок, пише Daily Express.

"Багато звичок, наприклад, куріння, споживання алкоголю або відсутність фізичної активності, можуть збільшити ризик інсульту, а також підвищити тиск, спровокувати миготливу аритмію або ожиріння", - розповідають експерти організації Stroke Association. Існують також здорові продукти, які скоротять загальний ризик небезпечної для життя патології.

Як відзначають в організації, Американська асоціація серця включає горіхи в список суперпродуктів.

Калій і кальцій допомагають контролювати тиск. Знайти ці елементи можна в молочних продуктах.

"Альтернативою тваринному молоку може виступати збагачене кальцієм рисове або соєве молоко. Кальцій також міститься в рибі з кістками, мигдалі і тофу", - відзначають експерти організації.

За інформацією Канадського фонду серця та інсульту, мононенасичені жири позитивно впливають на рівень холестерину в крові.

Містяться вони в деяких горіхах, наприклад, мигдалі, фісташках, кешью, пекані і фундуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали єдиний вид горіха, який допомагає ефективно худнути

За словами експертів Національної служби охорони Здоров'я Великобританії, клітковина також корисна для здорової дієти. У невеликій жмені горіхів міститься до трьох грам клітковини. Використовуйте тільки несолоні горіхи, а також горіхи без доданого цукру.

"Підвищений кров'яний тиск - серйозний фактор ризику, який може збільшити ймовірність інсульту в два і навіть в чотири рази, якщо не стежити за станом. Причому важливо це як для чоловіків, так і для жінок", - зазначають у Гарвардській медичній школі.

Знизити артеріальний тиск можна без ліків. Для цього треба змінити спосіб життя і деякі звички. Стежте за харчуванням та менше стресуйте.

А контролювати артеріальний тиск може мигдаль. Тому візьміть собі за звичку їсти його щодня.

Зараз ви читаєте новину «Які горіхи здатні захистити чоловіків та жінок від смертельної хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі