понеділок, 17 червня 2024 15:15

Назвали єдиний вид горіха, який допомагає ефективно худнути

Назвали єдиний вид горіха, який допомагає ефективно худнути
Дієтологи назвали горіх, який допоможе схуднути Фото: Pinterest

Люди, які регулярно їдять горіхи, менше набирають вагу та знижують ризик ожиріння.

Хто включає горіхи у свій раціон, відчувають велику користь для метаболізму. Такі нові результати досліджень лікарів, пише eatingwell.

"Горіхи - це чудова їжа для схуднення, оскільки вони наповнені здоровими жирами, які сприяють ситості, а також білками та клітковиною, щоб підтримувати ситість". Хоча горіхи багаті на поживні речовини та містять достатню кількість калорій на порцію, це не причина уникати їх. Слідкуйте за порціями та прагніть до однієї-двох порцій на день", - говорить зареєстрований дієтолог Б'янка Тамбурелло.

Усі горіхи є корисною їжею, ідеально упакованою природою, і кожен з них приносить користь здоров'ю. Однак, коли мова заходить про схуднення, нам доведеться вибрати мигдаль як найкращий горіх, який допоможе вам схуднути.

Якщо ви шукаєте ситну закуску, щоб покращити своє здоров'я під час схуднення, шукайте мигдаль. Ви знаєте, що з мигдалем ви надасте своєму тілу додаткову кількість якісних поживних речовин, які можуть допомогти вам у досягненні цілей схуднення. Мигдаль чудово підходить для схуднення з кількох причин.

Має високий вміст клітковини

"Клітковина є важливою поживною речовиною в більшості дієт, особливо знаючи, що середній американець споживає лише половину щоденної рекомендованої кількості", - каже дієтолог Саманта Маклеод у Fresh Communications.

Якщо ви намагаєтеся схуднути, клітковина може бути важливою, оскільки вона допомагає вам довше залишатися ситими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які горіхи корисніші: смажені чи сирі

Багата клітковиною їжа, як-от мигдаль, також пов'язана з покращенням обміну речовин, меншим ризиком серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу, кращою функцією травлення та, можливо, навіть меншим ризиком раку товстої кишки.

Має протизапальні властивості

Мигдаль має високий вміст протизапальних рослинних сполук, які називаються флавоноїдами, поліфенолами та проантоціанідинами. Дослідження виявили, що мигдаль, особливо його шкірка, може мати навіть більше антиоксидантів, ніж вважалося раніше.

Продукти з протизапальними властивостями, як-от мигдаль, допомагають у зниженні ваги, оскільки надмірна вага може призвести до хронічного запалення. Це підвищує ризик таких метаболічних захворювань, як діабет 2 типу та резистентність до інсуліну.

Багатий на білок

Ваше тіло постійно відновлює та підтримує ваші кістки, м'язи, клітини та тканини, і для цього йому потрібен білок. Тамбурелло зазначає, що надмірне обмеження їжі, поширена помилка під час схуднення, може призвести до надмірного з'їдання їжі пізніше. Їжа з високим вмістом білка уповільнює травлення, забезпечуючи ситість.

Білок є ключовим для підтримки м'язової маси. М'язова маса - це метаболічно активна тканина, яка допомагає підвищити рівень основного метаболізму - кількість калорій, яка потрібна вашому тілу для основних функцій. Більш високий рівень метаболізму призводить до спалювання більшої кількості калорій.

Підтримувати процес схуднення також допоможуть горіхи кеш'ю, волоські горіхи та фісташки.

Знизити артеріальний тиск можна без ліків. Для цього треба змінити спосіб життя і деякі звички. Стежте за харчуванням та менше стресуйте.

А контролювати артеріальний тиск може мигдаль. Тому візьміть собі за звичку їсти його щодня.

Зараз ви читаєте новину «Назвали єдиний вид горіха, який допомагає ефективно худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі