вівторок, 16 квітня 2024 00:30

Як сон голяка впливає на артеріальний тиск

Як сон голяка впливає на артеріальний тиск
Звичка спати оголеним може знижувати кров'яний тиск Фото: pinterest

Сон голяка має багато переваг.

Крім того, що це підвищує ймовірність нічної близькості з вашою другою половинкою, дрімота оголеним пов'язана із запобіганням перегріванню, утворенню бурого жиру та, як наслідок, перевагам для вашого метаболізму, і навіть просто загальному кращому сну, пише healthdigest.

Як виявилося, контакт "шкіра до шкіри" з вашим партнером може підвищити рівень окситоцину та допомогти знизити кров'яний тиск.

Старіші дослідження, пов'язані з обіймами вашого партнера та вивільненням окситоцину в результаті, дійшли подібних висновків.

Окситоцин, який іноді називають "гормоном кохання", виділяється вашим мозком, коли ви відчуваєте близькість з кимось, наприклад, коли ви обіймаєте його, займаєтеся з ним сексом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З голим тілом і без інтернету: 8 способів швидко заснути

Відповідно до дослідження 2020 року, опублікованого в журналі Frontiers in Psychology, окситоцин викликає вивільнення передсердного натрійуретичного пептиду (ANP), серцевого гормону, має системний ефект зниження артеріального тиску.

Сон голяка значно швидше знижує температуру тіла, а також підтримує її на комфортному рівні протягом ночі. Це є важливим для швидкого засинання та тривалого сну.

Сон оголеним може вплинути на ваше сексуальне здоров'я. Для жінок це може виглядати як покращення вагінального здоров'я, а для чоловіків - це збереження кількості сперми та зменшення роздратування.

Зараз ви читаєте новину «Як сон голяка впливає на артеріальний тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі