понеділок, 29 квітня 2024 20:15

Недостатньо лягти і заплющити очі: як висипатись і повноцінно відпочивати щоночі

Недостатньо лягти і заплющити очі: як висипатись і повноцінно відпочивати щоночі
Сім секретів, як висипатись щодня Фото: pinterest

Багато людей кажуть, що не висипаються, скільки б годин вони не спали. Але якість сну залежить не тільки від кількості годин.

Можливо, варто переглянути своє ставлення до відпочинку і перетворити його на справжнє задоволення. Тоді людина завжди буде прокидатися в гарному настрої, наповнена силами, пише pixelinform.

Що ж знають люди, які завжди висипаються

Вони усвідомлюють цінність сну

Люди, які вміють висипатися, не ставляться до сну як до якогось рутинного заняття.

Вони по-справжньому розслабляються під час свого відпочинку і навіть бачать сни. Люди їх запам'ятовують, можливо, навіть записують, тому що завдяки цьому заняттю розвивається їхня творча сторона.

Люди, які обожнюють сон, розуміють, що сновидіння є відбитком їхньої підсвідомості.

Підготовка дуже важлива

Недостатньо просто лягти в ліжко та заплющити очі, щоб повноцінно відпочити. До сну треба ґрунтовно підготуватися. Це означає, що людина повинна позбутися всіх подразників, які включають яскраве світло і гучні звуки.

Їй також слід відкласти свій смартфон перед сном і лягати в ліжко до півночі.

Не потрібно різко вставати з ліжка

Ранкова дрімота - це дуже важливий стан для людини, адже саме в цей час вона приходить до тями, прокидається від сну, і якщо вона зробить це неправильно, то весь її день зіпсується.

Не треба занадто різко вставати з ліжка. Необхідно потягнутися, розплющити очі, зробити кілька глибоких вдихів і лише після цього акуратно вставати.

Що потрібно вибрати для свого сну

Не треба постійно жити на снодійних та засипати лише завдяки їм. Якщо людина має якісь проблеми зі сном, їй слід приймати мелатонін — це важливий гормон, який виробляється в організмі під час сну.

Якщо мелатоніну недостатньо, людина може приймати медикаменти для її додаткового виробітку, але перед цим важливо проконсультуватися зі своїм лікарем.

Потрібно просто втомитися

Щоб добре відпочити за ніч, людині потрібно бути справді втомленою.

Фізична активність вимотує індивіда та розслаблює його м'язи. А якщо перед сном людина буде на взводі, звичайно ж, їй не вдасться легко заснути, і через це вся ніч пройде марно.

Щоб легко заснути, людині потрібно більше гуляти увечері та частіше рухатися протягом дня. Це також допоможе позбутися нав'язливих думок.

Безсонна ніч - це нормально

Іноді в людини взагалі не виходить заснути, і всі її плани на день руйнуються.

Можливо, індивід засидівся за комп'ютером, подивився якийсь цікавий фільм чи випив каву на ніч, що й збило весь його режим. Але не потрібно опускати руки і сильно засмучуватися через це.

Якщо людина переживе лише одну безсонну ніч, це ніяк не погіршить її загальний стан. Щоб відчути себе краще, можна прилягти на годину вдень або вирушити в ліжко раніше, ніж потрібно, ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою має бути подушка для сну: п'ять цінних порад

Сон - це дуже важливо

Багато людей відмовляються від повноцінного сну, тому що вони хочуть присвятити більше часу собі, але саме в цьому полягає їхня головна помилка.

Вдень люди працюють і не можуть зосередитися на тому, що дійсно для них важливо, а коли вони приходять додому, то на них чекає величезна кількість незакінчених справ, наприклад, прибирання або приготування.

Проте все, що потрібно зробити людині, - це по-справжньому закохатися в сон і зрозуміти, що це така ж важлива частина її життя, як і їда або спілкування з близькими. Не потрібно ігнорувати відпочинок, інакше людина може швидко зіткнутися з емоційним вигорянням.

Хронічне недосипання турбує багатьох. І не кожному під силу подолати безсоння.

Якщо хочете кожної ночі добре висипатися, а вранці відчувати себе бадьорими, слід дотримуватись кількох правил. Gazeta.ua розповість про п'ять перевірених варіантів, як налагодити сон.

Зараз ви читаєте новину «Недостатньо лягти і заплющити очі: як висипатись і повноцінно відпочивати щоночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі