середа, 03 квітня 2024 00:30

Як сон голяка впливає на сексуальне життя чоловіків та жінок

Як сон голяка впливає на сексуальне життя чоловіків та жінок
Секс-терапевт сказав, чому треба спати оголеним Фото: pinterest

Сон голяка значно швидше знижує температуру тіла, а також підтримує її на комфортному рівні протягом ночі. Це є важливим для швидкого засинання та тривалого сну.

Якісний сон пов'язаний із покращенням психічного здоров'я, прискореним метаболізмом, хорошою імунною системою, кращим фокусом і концентрацією, а також запобіганням хворобам, пише healthdigest.

Але сон оголеним також може вплинути на ваше сексуальне здоров'я. Для жінок це може виглядати як покращення вагінального здоров'я, а для чоловіків - це збереження кількості сперми та зменшення роздратування.

Вагінальні дріжджові інфекції, також відомі як вагінальний кандидоз, досить поширені, вражаючи до 3 з 4 жінок у певний момент їхнього життя (за даними клініки Mayo). Вони можуть викликати особливе роздратування, оскільки проявляються свербінням у вагінальній області, відчуттям печіння під час сексу або сечовипускання, виділеннями з піхви, хворобливістю та набряком вульви.

Коли ви спите оголеними, ви даєте піхві відпочити від тісної та вологої нижньої білизни, яка може стати живильним середовищем для бактерій і піддавати вас ризику дріжджових інфекцій та інфекцій сечовивідних шляхів. По суті, ви даєте своїй піхві трохи простору для дихання та необхідного повітря. Синтетична білизна, зокрема, є проблематичною для дріжджових інфекцій. Такі матеріали, як нейлон і спандекс, ще більше перешкоджають циркуляції повітря та затримують тепло та вологу всередині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виспатись у спеку: 8 дієвих прийомів здорового сну

Для чоловіків сон у піжамі – це полегшення від натирання та роздратування, спричинених тісною білизною, а також запобігання бактеріальним інфекціям. Що ще важливіше, це також може вплинути на здоров'я вашої сперми. Відповідно до дослідження 2018 року, опублікованого в журналі Human Reproduction, за участю 656 суб'єктів, чоловіки, які за своїми словами в основному носять боксери в ліжко, мали на 25% вищу концентрацію сперми та на 17% вищу загальну кількість сперматозоїдів, ніж чоловіки, які носили тісну білизну.

Що ще краще боксерів? Спіть голяка

З вашим сексуальним здоров'ям тісно пов'язане здоров'я вашого сексуального життя та стосунків. Сон голим також може мати неочікуваний вплив на ці сфери.

Як сон голим може принести користь вашому сексуальному життю

Окрім очевидної теорії про те, що лягати спати голими разом може підвищити сексуальне збудження, особистий контакт зі своєю другою половинкою може підвищити рівень окситоцину, гормону кохання. Окситоцин - це гормон, який змушує вас відчувати зв'язок зі своїм партнером, посилюючи почуття прихильності до нього.

"Чим більше ми буваємо голі, тим більше відчуваємо себе у своїй шкірі й уразливі. Щойно ми станемо більш уразливими чи оголеними самі з собою, це вплине на психічне здоров'я, сором за тілом і обмежувальні переконання щодо сексу, і, я думаю, буде на краще", – пояснив секс-терапевт Джекі Голоб із Міннеаполіса.

Позитивний образ тіла, впевненість у собі та комфорт у своїй шкірі мають велике значення, коли справа доходить до щасливого сексуального життя.

Через постійний стрес та нерви чимало українців зіткнулися із проблемою безсоння. Зокрема, добре спати оголеним.

Сон без одягу дозволяє уникнути перегріву тіла, який порушує вироблення гормону росту та мелатоніну. Природна температура тіла забезпечує найкраще відновлення шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Як сон голяка впливає на сексуальне життя чоловіків та жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі